Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 60. godini

Preminuo dr. Željko Šućur

Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/5
19.05.2017.
u 15:32

Kao bivši bodybuilder, među prvima je u Hrvatskoj upozoravao na postojanje i zlouporabu raznih preparata koji se mogu lako dobiti u fitnes centrima te govorio o njihovoj štetnosti za zdravlje.

U četvrtak je iznenada u Zagrebu, u 60. godini, preminuo istaknuti liječnik sportske medicine dr. Željko Šućur.

Sportska medicina bila mu je u središtu zanimanja i njoj je posvetio najveći dio karijere tijekom koje se brinuo za  zdravlje naših najboljih skijaša Janice i Ivice Kostelić pa je bio i članom hrvatske olimpijske delegacije na ZOI Salt Lake City 2002. godine. Skrbio je i o zdravlju brojnih nogometaša, rukometaša i drugih sportaša.

Kao bivši bodybuilder, među prvima je u Hrvatskoj upozoravao na postojanje i zlouporabu raznih preparata koji se mogu lako dobiti u fitnes centrima te govorio o njihovoj štetnosti za zdravlje.

Posebno se zalagao za rekreativni sport, a napisao  je i niz stručnih članaka o tjelesnoj aktivnosti i fitnesu te o važnosti nutricionizma. Bio je jedan od osnivača Cybex centra za izokinetiku i biomehaniku, prvog takve vrste u Hrvatskoj.

Posljednji ispraćaj doktora Željka Šućura je u ponedjeljak 22. svibnja u 14.10 na  zagrebačkom groblju Mirogoj.

Komentara 9

IB
ibiza
22:01 19.05.2017.

danas niko nezna kada cu doci trenutak sudbina je to moji ljudi....

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
01:17 20.05.2017.

Pokoj duši i vječni mir ljudino.

GV
golub Vaso
18:35 19.05.2017.

iz vlastitog iskustva je govorio o zloupotrebi bodybuilding preparata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije