Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počivao u miru

Preminuo bivši trener Hajduka, bugarska legenda Ivan Vucov

Ivan Vucov
Foto: HNK Hajduk
18.01.2019.
u 19:00

U sezoni 1987/88. vodio Hajduk i to od drugog kola pa sve do četiri kola prije kraja, kada ga je na klupi bijelih zamijenio Petar Nadoveza

U petak je u Bugarskoj u 80. godini preminuo Ivan Vucov, bivši trener splitskog Hajduka i nekadašnji izbornik bugarske nogometne reprezentacije.

Vucov je tijekom igračke karijere sakupio 24 nastupa za najbolju bugarsku reprezentaciju te je predstavljao svoju zemlju kada je prvi put nastupila na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj 1966. godine da bi se sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća počeo baviti trenerskim poslom.

U dva je navrata bio bugarski izbornik, prvi put od 1982. do 1986. kada se povukao nakon što je s reprezentacijom stigao do osmine finala SP-a u Meksiku, a drugi put od 1989. do 1991. U međuvremenu je u sezoni 1987/88. vodio Hajduk i to od drugog kola pa sve do četiri kola prije kraja, kada ga je na klupi bijelih zamijenio Petar Nadoveza.

Po povratku u Bugarsku nastavio je obnašati trenerske dužnosti, a jedno vrijeme krajem devedesetih godina prošlog stoljeća Ivan Vucov bio je glavni tajnik Bugarskog nogometnog saveza.

Sahrana Ivana Vucova bit će u Bugarskoj.

>> Pogledajte Šimu Strikomana koji govori kako je nastala 'hajdučka' milenijska fotografija

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Stipe_Javor
Stipe_Javor
19:22 18.01.2019.

Velik covjek ali i igrac, pocivao u miru.

NA
NadineSait
19:27 18.01.2019.

Započnite dobivanje 90 $ / po satu za rad na mreži od svog doma za nekoliko sati svaki dan.Uzmite redovne rate na tjedan po tjedan premise.Sve što trebate je računalo, web udruga i litte slobodno vrijeme. ====>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije