Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 74. GODINI

Preminuo bivši nogometaš Hajduka Miroslav Vardić

Miroslav Vardić
Foto: hajduk.hr
08.05.2018.
u 11:15

Igrao je na desnom krilu, a po potrebi i desnog veznog. Nastupio je dva puta za reprezentaciju Jugoslavije.

U ponedjeljak je u Nizozemskoj u 74. godini preminuo bivši nogometaš Hajduka i reprezentativac Miroslav Vardić.

Vardić je rođen 4. prosinca 1944. godine u Kraljevu gdje je u započeo karijeru u klubu Sloga iz kojeg prelazi u Dinamo iz Vranja, a od 1962. godine nosi dres Željezničara iz Niša.

Prekretnica njegove sportske karijere dogodila se 1967. godine kada dolazi u Hajduk za kojeg je do 1971. godine odigrao 203 utakmice i postigao 74 pogotka. Bio je član slavne Hajdukove šampionske momčadi koja je u sezoni 1970./71. nakon šesnaest godina Splitu donijela titulu prvaka Jugoslavije.

Igrao je na desnom krilu, a po potrebi i desnog veznog. Nastupio je dva puta za reprezentaciju Jugoslavije. Debitirao je u prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Brazila u Beogradu 25. lipnja 1968. godine (0-2), a drugi put 27. listopada 1968., opet u Beogradu u kvalifikacijskoj utakmici za svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Španjolske (0-0). 

Vardić je bio brz, uporan, okretan, neustrašiv igrač i dobar pucač kojeg je bilo teško zaustaviti, a s Petrom Nadovezom tvorio je uigran i efikasan tandem koji je u to vrijeme bio strah i trepet za sve obrane u jugoslavenskoj ligi.  Ostat će trajno u Hajdukovoj povijesti i sjećanju navijača kao desno krilo velikog Hajduka, kluba koji je 1971. godine započeo svoje najslavnije i najtrofejnije desetljeće u povijesti, a dio te povijesti iz sedmog desetljeća prošlog stoljeća svakako je i Miroslav Vardić.

Nakon odlaska iz Hajduka, Vardić od 1971. do 1973. igra za drugoligaša Borovo iz kojeg odlazi u Nizozemsku gdje od 1973. do 1975. godine nastupa za NAC iz Brede. Igrao je i mali nogomet u SAD-u, a po završetku igračke karijere ostao je u Nizozemskoj. 

Datum i mjesto sahrane Miroslava Vardića biti će naknadno objavljeno.

Ključne riječi

Komentara 1

VA
vadis1
23:22 08.05.2018.

Velika ti hvala Vardicu za sve! Pocivao u miru Isuse!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije