Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EL CLASICO Barcelona na Nou Campu dočekuje madridski Real

Premijer motivirao Real

13.12.2008.
u 12:13

Derbi Barcelona - Real uvijek je bio više od nogometne utakmice. Suparništvo dvaju predstavnika regija - različitih ideologija, kultura, političkih stavova. Borba između ponosa Katalonije i Kastilje. Subotnji derbi (HTV 2, 22 sata) na Nou Campu Barcelona čeka s velikom prednošću od devet bodova nad Realom, te bi njezina pobjeda praktički izbacila Real iz borbe za naslov. Madriđani će u derbi ući dodatno motivirani nakon izjave španjolskog premijera Josea Luisa Zapatera.

– Barcelona je apsolutni favorit, Realova je obrana trećeligaška. Bit će 5:1 za nas – rekao je socijalist Zapatero, prvi španjolski političar koji otvoreno simpatizira Barcelonu.

Kroz povijest je pak Real imao veliku potporu političara. Prvo diktatora Miguela Prime de Rivere, a zatim i Francisca Franca. Upravo je Franco, u suradnji s tadašnjim predsjednikom Santiagom Bernabeuom, doveo Alfreda di Stefana u Real, iako je Argentinac već potpisao ugovor s Barcom. Zato je Di Stefano uvijek s velikim zvižducima dočekivan na Nou Campu.

– Mislim da će se Barcelona prepasti večerašnjeg velikog uloga, a mi ćemo to iskoristiti i pobijediti – najavio je derbi Di Stefano.

Ipak, najveći izdajnik navijača Barcelone uvijek će ostati Portugalac Luis Figo koji je prešao u Real 2000. godine. Figo je jedan od 38 igrača u povijesti koji je igrao za oba najbolja španjolska kluba. Među njima je i naš Robert Prosinečki, te donedavni trener Reala Bernd Schuster koji je prije otkaza rekao:

– Real ne može pobijediti na Nou Campu. Barcelona dominira i mislim da je ovo njezina godina.

Real u derbi ulazi bez ozlijeđenih Van Nistelrooija, Diarre i Pepea.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije