Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštitio suce

Predsjednik IHF-a odgovorio Červaru, četvorica Hrvata pod istragom

Lino Červar
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
23.01.2019.
u 09:50

– Suci donose pogrešne odluke, igrači donose pogrešne odluke, ali i treneri donose pogrešne odluke. Kada se izgubi utakmica, prstom se upire u suce. A to je, prema mome mišljenju, nepošteno – kazao je Hassan Moustafa

Hrvatska rukometna reprezentacija neće se izvući bez posljedica zbog žestokih reakcija na suđenje danskoga sudačkoga para Martina Gjedinga i Madsa Hansena.

Slučaj je predan Disciplinskoj komisiji Međunarodnog rukometnog saveza, a pod istragom se nalaze tri člana stručnog stožera i jedan igrač.

>>> Pogledajte što je sve Lino Červar izgovorio danskom sudačkom paru nakon utakmice

Danska televizijska postaja TV2 neslužbeno navodi da su u pitanju Domagoj Duvnjak i Lino Červar, a u skandal se sada uključio i predsjednik IHF-a Hassan Moustafa.

– Ljudski je griješiti. Gjeding i Hansen među najboljim su sucima na svijetu. Vjerujemo im, baš kao što vjerujemo i danskome narodu. Ne možemo reći da pogrešaka nije bilo, ali to je ljudski. Ti ljudi rade pod pritiskom gledatelja, igrača i trenera. Naravno da katkada donose pogrešne odluke – kazao je Moustafa i obratio se Červaru:

– Suci donose pogrešne odluke, igrači donose pogrešne odluke, ali i treneri donose pogrešne odluke. Kada se izgubi utakmica, prstom se upire u suce. A to je, prema mome mišljenju, nepošteno – kazao je Hassan Moustafa

Poštujemo Hrvatski rukometni savez i ponašamo se prema njemu vrlo korektno, uostalom, kao i prema svima ostalima. Međunarodni rukometni savez nije prekršio olimpijski duh i nekorektno je da bilo tko implicira da IHF govori sucima što trebaju i što ne trebaju raditi. Nije pošteno i užasno mi je žao što sam to čuo – dovršio je Moustafa.

Červar je, podsjetimo, nakon poraza od Njemačke 22:21 svašta izgovorio danskom sudačkom paru. Između ostalog, kazao je da ga treba zatvoriti, a u napadima su mu se pridružili i pojedini igrači. 
 

Komentara 77

DU
Deleted user
10:00 23.01.2019.

A meni je licemjerni moj Moustafa skandalozno da takvi kao ti dozvole da jedna ekipa igra dan za dan, dok druga odmara. I šta sad? Jednaki ste prema svima?

SP
Spezispezi
10:03 23.01.2019.

Lino odi do kraja, treba to konačno očistiti a ne da svako natjecanje gledamo istu priču o krađi utakmice. Moraš biti 5 i više golova bolji da bi dobio utakmicu protiv zaštićenih reprezentacija.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
10:00 23.01.2019.

Dobro je malo priprijetiti ako ništa drugo da u možebitnim sličnim situacijama ipak malo pripaze na suđenje kad igra HR

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije