Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENAC ČEFERIN

Predsjednik Uefe se protivi: Pa pogledajte kako su prošli Srbi, a kako Hrvati

Čeferin
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
28.08.2018.
u 14:16

- Pogledajte primjer Srbije koja nije dobila čisti jedanaesterac na utakmici sa Švicarskom, a Hrvati su za manje očigledan prekršaj dobili penal. Trebaju postojati nekakva pravila - rekao je Čeferin

Prvi čovjek Uefe, Slovenac Aleksander Čeferin, odbacio je mogućnost da se videotehnologija za pomoć sucima (VAR) uvede od četvrtfinala u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka.

- Još nisam siguran da je to prava stvar, ne znam ni otkud se pojavila ta informacija. Tu se treba raščistiti mnogo stvari. Na primjer, tko odlučuje kad će se VAR koristiti? Video-sudac ili glavni? Navijači ne razumiju što se događa, a ni novinari. Što tu suci vide, a što ne vide? Nije tu sve najjasnije, ali svi znamo da će jednog dana to morati koristiti. Rekao sam već, koristit ćemo, ali samo kada budemo spremni - rekao je Čeferin za slovensku Ekipu, a prenose srbijanski mediji.

Čeferin je kao loš primjer primjene VAR-a naveo utakmicu Srbije i Švicarske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Tada njemački sudac Felix Brix i njegovi pomoćnici u video sobi nisu vidjeli jedanaesterac za Srbiju.

- Pogledajte primjer Srbije koja nije dobila čisti jedanaesterac na utakmici sa Švicarskom, a Hrvati su za manje očigledan prekršaj dobili penal. Trebaju postojati nekakva pravila. Na Svjetskom prvenstvu ste vidjeli da linijski suci nisu ništa radili, samo su čekali. Dosta je nejasno, ali znam da ćemo prije ili kasnije morati uvesti VAR.

>> Pogledajte Večernji pressing s Igorom Štimcem i Davorom Šukerom

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
15:28 28.08.2018.

28 penala su svirani na SP a Slovenac se uhvatio Srba i Hrvata, smiješno.

KA
kajinx
14:35 28.08.2018.

Savurdijska podjela mu udarila u glavu.

DR
Drmiha
15:24 28.08.2018.

e boze dragi dokud je Uefa dogurala ako joj je na celu slovenac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije