Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zataškavao napade

Predsjednik FIBA-e pod istragom za seksualno uznemiravanje

Hamane Niang
fiba.com
14.06.2021.
u 13:25

Sam Niang nije optužen za navedene kriminalne aktivnosti, ali navodno je uglavnom potpuno ignorirao vijesti i zataškavao brojne napade na mlade žene između 1999. i 2011. godine.

Predsjednik Međunarodne košarkaške asocijacije (FIBA) Malijac Hamane Niang privremeno ne obnaša tu funkciju jer je u tijeku interna istraga sustavnog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja desetaka igračica Malijskog košarkaškog saveza.

O Niangovu slučaju već je izvijestio New York Times, a slične informacije pružila je i Organizacija za zaštitu ljudskih prava (HRW).

Sam Niang nije optužen za navedene kriminalne aktivnosti, ali navodno je uglavnom potpuno ignorirao vijesti i zataškavao brojne napade na mlade žene između 1999. i 2011. godine. U to je vrijeme bio predsjednik Malijskog košarkaškog saveza, a zatim ministar sporta te zapadnoafričke države.

Niang "oštro negira" optužbe, kratko je priopćila FIBA.

U međuvremenu je FIBA objavila da su treneri malijski Amadou Bamba i Oumar Sissoko i dužnosnik tamošnjeg Saveza Hario Maiga suspendirani iz svih aktivnosti za vrijeme trajanja istrage.

Komentara 1

ZA
zagi101
15:54 14.06.2021.

e sad kad bih napisao kaj mislim o ovom liku optužili bi me za rasizam ali ipak su oni preskočili nekih 500 godina razvoja svoje civilizacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije