Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE PAZIO

Predsjednik FA morao odstupiti zbog jedne krive riječi

FILE PHOTO: International Friendly - England vs Germany
Carl Recine/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
10.11.2020.
u 23:32

Možemo potvrditi kako je Greg Clarke odstupio s mjesta predsjednika. Ulogu privremenog predsjednika preuzet će Peter McCormick sve dok Upravni odbor ne započne proces pronalaženja i novog predsjednika

Greg Clarke podnio je ostavku na dužnost predsjednika Engleskog nogometnog saveza (FA) samo nekoliko sati nakon što je tijekom odgovaranja na pitanja britanskih parlamentaraca igrače iza manjinskih skupina nazvao "obojenima".

- Možemo potvrditi kako je Greg Clarke odstupio s mjesta predsjednika. Ulogu privremenog predsjednika preuzet će Peter McCormick sve dok Upravni odbor ne započne proces pronalaženja i imenovanja novog predsjednika - objavio je FA.

Govoreći pred odborom za digitaliju, kulturu, medije i sport, na pitanje boji li se mogućeg napada putem društenih mreža na igrače koji se javno deklariraju kao homoseksualci, Clarke je odgovorio:

- Kada vidim uvrede kojima su bile izložene odlične nogometašice, pa i odlični obojeni nogometaši putem društvenih mreža... mogu reći kako su one otvorene svima.

Odmah po Clarkeovu istupu, FA se oglasio priopćenjem u kojem stoji:

- Greg Clarke se duboko ispričava zbog izraza kojega je upotrijebio govoreći o članovima manjinskih zajednica. Shvaća kako je korištenje izraza 'obojen' neprikladan.

Komentara 3

DH
dalibor.hren
07:42 11.11.2020.

Da ih je nazvao crncima, dogodilo bi se isto. Kaj je trebal reći "preplanuli" ili uopće ne spominjati boju kože!? Bilo bi dobro objaviti i pitanje!!!

SI
sisavac
12:38 11.11.2020.

još malo pa ni ubojice nećeš smjeti nazvati ubojicama. dal englezi obojene igrače u repki smatraju englezima? onak, iskreno. francuzi? pa i nijemci? potrugalci odavno? i za nas igraju drugačijih boja kože...

ŽA
ŽalosnaSova2
03:25 11.11.2020.

Tako je to u pravnoj državi. Pij guzo, plati guzo. Neće čovjek da se blamira i pravi grbav. Zna što ga slijedi pa se maknu. Kod ovih naših, novinari uvijek nešto izvuku iz "konteksta" Dokle više?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije