Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije im bilo suđeno

Predsjednik Crvene zvezde otkrio dugo čuvanu tajnu o Šukeru

Davor Šuker
Foto: Robert Belošević/Pixsell
20.03.2019.
u 19:21

- Bilo je igrača koje je Zvezda svojedobno željela dovesti, ali nije uspjela - prisjetio se predsjednik beogradskog kluba

Davor Šuker, aktualni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i Zlatna kopačka sa Svjetskog prvenstva iz 1998. godine, htio je svojedobno nastaviti karijeru u Crvenoj zvezdi.

Ispričao je to predsjednik beogradskoga kluba Svetozar Mijailović, pa potvrdio da je to bila obostrana želja, odnosno da je Crvena zvezda, u čijim je redovima igrao i Robert Prosinečki, htjela jednog od najboljih napadača tadašnje Jugoslavije.

>>> Pogledajte što su još sve izbornik Dalić i kapetan Modrić kazali novinarima uoči Azerbajdžana

- Bilo je igrača koje je Zvezda svojedobno željela dovesti, ali nije uspjela. Recimo, znam sigurno za Davora Šukera. Da se nije dogodilo to što se kasnije dogodilo... Šuker je bio taj za koga smo bili zainteresirani. Htio je i on doći u Crvenu zvezdu. To je ona generacija koja je osvojila omladinsko Svjetsko prvenstvo u Čileu - otkrio je Mijailović, čije riječi prenosi portal HotSport.

Šuker je profesionalnu karijeru započeo u Osijeku, a 1989. godine je preselio u zagrebački Dinamo. Maksimirski klub mu je omogućio da karijeru nastavi u inozemstvu, pa je 17. studenog 1991. godine debitirao za Sevillu.

Iz Seville prešao je u madruidski Real, a potom je nastupao za londonske rivale, najprije za Arsenal, a potom i West Ham. Karijeru je okončao u Njemačkoj, u dresu TSV 1860 Münchena.

U zlatnoj generaciji 'Čileanaca', momčadi koju Mijailović spominje, nastupao je čitav niz Hrvata, a reprezentaciju je vodio Mirko Jozić. Evo tko je sve nosio dres Jugoslavije na tom Svjetskom juniorskom prvenstvu: 

Dragoje Leković, Branko Brnović, Robert Jarni, Dubravko Pavličić, Slavoljub Janković, Igor Štimac, Zoran Mijucić, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Milan Pavlović (kapetan), Predrag Mijatović, Tomislav Piplica, Davor Šuker, Gordan Petrić, Pero Škorić, Dejan Antonić, Slaviša Đurković, Ranko Zirojević.  

Komentara 13

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
21:23 20.03.2019.

Pa vi ste htjeli i 50% Hrvatske pa ste dobili k...u. Tako i sa Šukerom vi ste htjeli....

SR
sramitese
21:37 20.03.2019.

autor..ha..ha..a zapravo jugosi i domaci jadnici iz vecernjaka ne mogu bez afera i podmecanja..jednostavno to im je u genima.

MI
mirko0410
07:35 21.03.2019.

To kaj su zvezdaši hteli to jedno a u stvari su u Dinamo trebali doći Prosinečki i Bokšić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije