Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor Osijeka

Predat ćemo utakmicu bude li Cibona došla u finale Superkupa

Vrijednosnice Osijek - Cibona
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
24.09.2019.
u 22:01

Ako smo mi rušitelji hrvatske košarke, spremni smo ako Cibona dođe u finale Superkupa ABA lige, u nedjelju predati utakmicu bez borbe. Tako da oni mogu igrati finale navečer - zaključio je Martinko

Nakon što su se u Ciboni požalili na mogućnost da će možda igrati tri utakmice u 24 sata jer domaće prvenstvo počinje im u nedjelju protiv Osijeka, a potencijalno bi mogli igrati polufinale i finale Superkupa ABA lige (subota i nedjelja) kojem su i domaćini, stigao je i odgovor iz Osijeka.

- Prvo su nam poslali upit da se utakmica prebaci na ponedjeljak. Nisu spominjali da imaju turnir, da imaju obaveze. Rekli su samo da je problem dvorana jer je zauzeta pa smo mi ponudili da zamijenimo domaćinstvo i da se utakmica igra u Osijeku. Onda su počeli biti iskreni i rekli su da imaju turnir. Ja sam potom pitao, s obzirom na to da smo zajedno bili na ždrijebu Prve lige, koji je bio mjesec dana prije prve utakmice, da zašto nisu pomaknuli Superkup za koji dan jer su oni i domaćini. Oni doživljavaju domaće prvenstvo kao nužno zlo i zato se i mi tako odnosimo - rekao je Renato Martinko, direktor Osijeka i dodao:

>> Pogledajte kakvim se poslom bavi košarkaš Hermes Analitice

- Mi smo privatni klub, ali oni dobivaju sredstva iz gradskog proračuna kojih ne bi bilo da ne igraju prvenstvo. A prema tom se prvenstvu odnose maćehinski i prema nama koji ne igramo ABA ligu, tako da mislim da se ne trebamo prilagoditi. Nakon što smo to iskomunicirali mailovima, nazvao me  direktor Cibone i pitao zašto ne možemo igrati.

- Objasnio sam da igramo Alpe Adria kup, kako oni igraju Superkup ABA lige. Slučajno imamo utakmice srijedom i ponedjeljak nam ne odgovara, mi smo prije utakmice koja se igra za vikend 900 kilometara dalje od kuće. Nikoga nismo tražili da nam radi ustupke. Htjeli smo se mijenjati za domaćinstvo, mijenjati termin, ali nisu bili iskreni od početka. Imamo obaveza u Adria kupu i ponedjeljak nam ne odgovara. Hrvatski košarkaški savez  napravio je dosta za jačanje domaće lige, to je važno i za reprezentaciju i sponzore i košarku… Ne znamo kako riješiti ovaj problem, ali sada mi isto imamo natjecanje koje oni podcjenjuju - pojasnio je Renato Martinko.

Utakmica Cibone i Osijeka igra se u nedjelju u dvorani OŠ Trnsko, a iz Osijeka su obećali sljedeće:

- Ako smo mi rušitelji hrvatske košarke, spremni smo ako Cibona dođe u finale Superkupa ABA lige, u nedjelju predati utakmicu bez borbe. Tako da oni mogu igrati finale navečer - zaključio je Martinko.

Komentara 4

BE
Beskucnik
23:20 24.09.2019.

Dok Osijek igra protiv Madzarskih Ceskih Slovackih Slovenskih i Austrijskih ekipa gdje mi zapravo pripadamo Cibona se vucara po balkanskim zabitima bez sponzora i obilato financirana gradskim i drzavnim novcem dotad reprezentacija gubi utakmice od Ceha Madzara i Slovaka ???

TO
Tomi0713
22:55 24.09.2019.

Imaju pravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije