Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJA 2010. Hrvatska rukometna reprezentacija u 2. kolu kvalifikacija gostuje u Mađarskoj

Pravi test za one koji su dobili glavne role

01.11.2008.
u 20:54

U novoj Veszprem Areni hrvatski rukometaši u nedjelju nastavljaju put prema Europskom prvenstvu u Austriji 2010., u drugom kolu skupine 4 gosti su Mađarske. Finci su na startu u Ledenoj rutinski svladani, krenulo se visokom 39:20 pobjedom, no dvoboj s Mađarima posve je druga priča. Nadmetanje je to dviju najboljih momčadi u skupini, trebalo bi biti i dvaju putnika na EP.

– Naš je cilj otići u Austriju, svejedno je hoće li to biti s prve ili druge pozicije. U trenutku kada nam je momčad prorijeđena ozljedama, u predvečerje Svjetskog prvenstva kojemu smo domaćini, Mađarima bih u ovom dvoboju dodijelio ulogu favorita – kaže izbornik naših rukometaša Lino Červar.

Dodali bismo: da je naša momčad i u punom sastavu, nitko ne bi mogao jamčiti da bi se vratila s pobjedom. Mađari su neugodni, osobito kada ih nosi njihova publika, i dvoboji s njima uvijek su bili otvoreni. Takav će biti, očekuje se, i ovaj.

Jer, momci koje Červar ima na okupu sasvim sigurno spermni su na žestoku borbu. Bit će to dosad najjači test za većinu igrača koji su dosad uglavnom ulazili s klupe. Bit će to pravi test koji će pokazati koliko su visoki njihovi dometi, koliko mogu pružiti u trenutku kada je odgovornost u njihovim rukama, kada su glavne role njihove.

Petar Metličić je protiv Finaca na početku utakmice dobio udarac u lice, no kapetan će povesti suigrače u dvoboj u Veszpremu. Tonči Valčić zaliječio je ozljedu tetive, jučer je trenirao sa suigračima i kandidira za nastup. A o tome tko će zaigrati Červar će odlučiti neposredno uoči utakmice. Po svemu sudeći izvan postave ostat će Marko Kopljar i Damir Bičanić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije