Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele istragu dorh-a

Pravaši traže zabranu ulaska Siniše Mihajlovića u Hrvatsku!

Siniša Mihajlović
Reuters/Pixsell
20.03.2013.
u 16:49

"Tražimo od Državnog odvjetništva Republike Hrvatske žurnu reakciju i istragu da se utvrdi povezanost g. Siniše Mihajlovića s pobunom srpskih terorista "

Nakon što je izbornik Srbije Siniša Mihajlović dao jedan intervju za Gazettu dello Sport, danas je na to reagirala Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević te zatražila hitnu reakciju DORH-a. Oni žele da se Mihajloviću onemogući dolazak u Hrvatsku. Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

"Dužni smo reagirati na vijest, odnosno intervju s izbornikom srbijanske nogometne reprezentacije, Sinišom Mihajlovićem koji je izdao ugledni talijanski medij "Gazetta dello Sport", a prenio na svojim internetskim stranicama portal "Index.hr". U tom intervjuu su vidljiva priznanja kaznenih djela od strane g. Siniše Mihajlovića koja je počinio na teritoriju Republike Hrvatske za vrijeme Domovinskog rata.

Konkretno, kaznena djela se priznaju s navodom: "Tijekom rata kupovao sam za svoje sunarodnjake (op.a. hrvatske Srbe) oružje, ali i lijekove, odjeću i hranu." Navedene riječi su čisto priznanje počinjenja kaznenih djela navedenih u Kaznenom zakonu (NN 125/ 11), glava 32. (Kaznena djela protiv Republike Hrvatske), čl. 340. i 344., a konkretno se radi o kaznenim djelima veleizdaje i pomaganja neprijatelju, koja su u potpunosti evidentna iz navedenih navoda u navedenom izvoru.

Također priznaje svoje prijateljske veze s ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom, te ga u svojim navodima i glorificira ("Lako je iz inozemstva, s kauča, upirati prstom i osuđivati. Arkan je branio Srbe u Hrvatskoj, kojima je prijetio masakr. Za te Srbe je bio heroj).

Iz njegovih navoda može se također iščitati kako je navedeni gospodin bio, u neku ruku, gospodar života i smrti u Vukovaru, što je priznao u navodu "Nekoliko meseci kasnije, ujaka je zarobio Arkan, koji ga se spremao ubiti, ali su našli moj broj telefona, pozvali me i uspio sam mu spasiti život." Nakon toga smo se zapitali, zašto na isti način nije mogao pomoći ostalim Hrvatima u Vukovaru, koji su brzo nakon toga pobijeni i poklani, te se pitamo kako može danas živjeti s tako nečistom savjesti?!

Sukladno gore navedenim činjenicama, tražimo od Državnog odvjetništva Republike Hrvatske žurnu reakciju i istragu da se utvrdi povezanost g. Siniše Mihajlovića s pobunom srpskih terorista na teritoriju Republike Hrvatske. Također tražimo da se, sukladno priznanju i navodima navedenog gospodina, hitno proglasi nepoželjnom osobom u Republici Hrvatskoj (persona non grata), pogotovo zato što će voditi srpsku nogometnu reprezentaciju na utakmici protiv Hrvatske u petak."

S poštovanjem,

Koordinator HSP AS
Splitsko-dalmatinske županije
Zamjenik Glavnog tajnika stranke

Damir Ćosić-Roda

Komentara 97

Avatar Django
Django
18:55 20.03.2013.

Najviše me veseli kad vidim portal pun gostiju......

VE
velikazmija
18:57 20.03.2013.

stranka kako ti kažeš proustaška ili propartizanska ili pročetnička di vidiš ti razliku zapravo svaka je radila za dobdobrobit svoga naroda problem je što ustaše su pobili udba i komunisti ovi drugi još žive--sa svojim zločinima-

KO
kokokomo
18:24 20.03.2013.

I zbog njegovih najnovijih izjava za "Gazetta dello sport" ne bi ga trebalo pustiti u Hr. Članak je na HRsvijet.net .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije