Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJSKA UTAKMICA

Hrvatska u šarenom sastavu izgubila od Tunisa, navijači ostali na stadionu unatoč velikom pljusku

Hrvatska u šarenom sastavu izgubila od Tunisa, navijači ostali na stadionu unatoč velikom pljusku
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
11.06.2019. u 22:48

U prijateljskoj utakmici igranoj u Varaždinu pred 8036 gledatelja, hrvatska nogometna reprezentacija je izgubila od Tunisa s 1-2 upisavši prvi poraz od neke afričke reprezentacije, ali i prvi poraz u Varaždinu. 

Tunis je poveo u 16. minuti golom Anicea Badrija, izjednačio je Bruno Petković u 47. minuti, a pobjedu gostima donio je Naim Sliti iz jedanaesterca u 70. minuti koji je skrivio Vida. 

Hrvatska - Tunis
1/8

Izbornik Zlatko Dalić u Varaždinu je izveo šarenu postavu u kojoj su se nalazili čak tri debitanta - Dario Melnjak, Filip Benković i Simon Sluga

Na početku je Hrvatska krenula i s novom formacijom s tri igrača u posljednjoj liniji, ali se na početku drugog poluvremena Dalić odlučio vratiti na igru s četvoricom ispred Sluge te je umjesto Lovrena ušao Bartolec

U drugom poluvremenu vatreni su puno bolje krenuli i nakon samo dvije minute izjednačili rezultat kada je sjajno u šesnaestercu gostiju reagirao Petković. 

Ipak, u 70. minuti nespretno je rukom igrao Vida, a Tunis je dobio priliku povesti s bijele točke. Precizan je bio Sliti koji je nadmudrio danas odličnog Slugu. 

Hrvatska - Tunis
1/6

Treba reći kako je ovo posljednja utakmica naše reprezentacije ove sezone dok su Tunižani u pripremama za Afrički kup nacija koji počinje 21. lipnja. Većina igrača će sada na zasluženi odmor, a Filip Benković, Alen Halilović, Josip Brekalo i Nikola Vlašić vraćaju u U-21 reprezentaciji kojoj slijedi nastup na europskom U21 prvenstvu.

Prvi put po novim pravilima

Ovo je bila i prva utakmica koja se u Hrvatskoj igrala po novima pravilima, a koja su na snagu stupila 1. lipnja. Neka od pravila su:

•  Uvođenje žutih i crvenih kartona za nesportsko ponašanje službenih osoba

• Igrač koji pri zamjeni napušta teren za igru mora izaći na najbližoj točki granične crte

• Pri udarcu s vrata i slobodnom udarcu za obrambenu momčad u vlastitom kaznenom prostoru, lopta je u igri čim se udarac izvede (može se igrati loptom prije nego što izađe iz kaznenog prostora). 

Više o izmjenama u pravilima pročitajte OVDJE.

HRVATSKA - TUNIS 1-2

VARAŽDIN. Stadion Anđelko Herjavec - 8.036 gledatelja, Sudac: Daniel Stefanski (Poljska)

Strijelci: 0-1 Badri (16), 1-1 Petković (47), 1-2 Sliti (70-11m)

>>> Pogledajte što je nakon prijateljske utakmice rekao Zlatko Dalić

Komentara 45

D3
dodo.3atlon
22:22 11.06.2019.

Ovako loše postavljene kamere ko protiv Walesa i sad s ovim kapljicama od kiše još nisam videl. Tolko o Novoj TV...

DU
Deleted user
22:05 11.06.2019.

ne ide nam protiv Frncuza i to ti je !!! :)

DU
Deleted user
21:05 11.06.2019.

Ocekivano. Kada ne igra Modric, Rakitic, Perisic, Vrsaljko, Rebic, Brozovic onda nema sto ocekivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije