Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačni sraz skupine

Dalić potvrdio lošu vijest: Moramo bez Rakitića na Wembleyju

Hrvatska reprezentacija
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/5
16.11.2018.
u 15:35

Hrvatskoj u Londonu igra samo pobjeda

Hrvatska nakon uspješno odrađenog posla protiv Španjolske, 3:2 pobjede u maksimirskom trileru, putuje u London. Reprezentaciju u nedjelju čeka utakmica protiv Engleske nakon koje će biti jasno kome će pripasti čast da zaigra na Final fouru Lige nacija.

Vatreni nakon tri odigrane utakmice ima četiri boda i trebaju pobjedu kako bi osvojili prvo mjesto. Četiri boda imaju i Englezi, dok je Španjolska na vrhu sa šest bodova uz odigrane sve susrete. Remi s postignutim golom osigurao bi da i iduće godine igramo u elitnom razredu, a porazom bismo ispali.

U Londonu ćemo nažalost morati bez Ivana Rakitića, kojeg je izbornik Zlatko Dalić poslao u Barcelonu s ozljedom:

- Znate moju praksu. Ne želim riskirati ako je išta sumnjivo. Neka se odmori. Želim zdrave i spremne igrače. Tu je čitav niz igrača koji ga mogu zamijeniti: Vlašić, Kovačić, Badalj, Brekalo... uvijek ima solucija - kazao je Dalić i najavio da na Wembley odlazi uživati:

- Engleska ima sjajnu mladu momčad, ali nećemo se mi predati. Imamo prema domaćinu veliko poštovanje, ali cijenimo i sebe. Iza nas je sjajna godina, idemo uživati pa što bude. Moramo biti ponosni - naglasio je hrvatski izbornik.

>> Pogledajte u cijelosti kako je Zlatko Dalić najavio nedjeljni okršaj na Wembleyju

Komentara 27

Avatar babas
babas
16:28 16.11.2018.

Mi igramo sve bolje, Engleze bi mogli razbiti i da 2 razlike u gostima. Mali Brekalo izgleda odlicno,vec sada bi mogao startati u prv ih 11.

NM
nemirno more
16:28 16.11.2018.

sretno vatreni...i u dobru i u zlu...zajedno smo jači...neka pukne koga smeta...

DI
Diosiario
16:00 16.11.2018.

Neće biti lako, ta utakmica je već prekosutra i to u dva popodne po njihovom vremenu. Nakon onakve potrošnje jučer, to je malo za rekuparaciju. Zato mislim da je sad vrijeme da malo odustanemo od ove igre i da odigramo taktičku utakmicu, da se ne trošimo gore u visokom presingu nego da ih čekamo i štedimo snagu, pa ako ude trebalo zadnjih pola sata dati sve od sebe, da damo sve od sebe. Jučer je Rebić puknuo u 70-oj minuti, jednostavno to su ipak samo ljudi, i ja im prvi neću zamjeriti ako odigraju lukavo, taktički, čekajući i štedeći snagu. Ovo treba odigrati natjecateljski, jer upustimo li se s njima u jurnjavu ovaj put bi mi mogli prvi ostati bez snage, jer onako teška utakmica jučer a ovako malo vremena za oporavak, to je jedino čega je mene strah, inače se ne bojim Engleza koji jesu dobri, ali mi smo ipak bolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije