Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE MOGU NAM ZABORAVITI

Prati ih 11 milijuna ljudi, a raspisali se kako im je malena Hrvatska slomila srce!

2018 FIFA World Cup - Final - France v Croatia
Foto: ASC/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.
1/9
11.07.2020.
u 16:33

I mediji u engleskoj prisjetili su se obljetnice te podsjetili na poraz od Hrvatske u Rusiji. A zanimljiv članak objavio je iznimno popularni portal SPORTbible koji na Facebooku prati čak 11 milijuna ljudi.

Prije točno dvije godine hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je najveći uspjeh u povijesti hrvatskoga sporta. Izborila je plasman u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji. Odabranici Zlatka Dalića 11. srpnja 2018. u Moskvi su ispisali povijest. Pobjedom s rezultatom 2:1 protiv Engleske nakon drame i produžetaka vatreni su prvi put izborili plasman u finale Svjetskog prvenstva. 

Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić i društvo tako su nadmašili pothvat generacije iz 1998. koja je na isti dan, ali 20 godina prije, na pariškom Parku prinčeva pobijedila Nizozemsku s rezultatom 2:1 i osvojila svjetsku broncu.

Bila je to čarobna noć hrvatskog nogometa, ali i sporta na moskovskom stadionu Lužnjiki. Pravi spektakl na terenu, ali i na tribinama. Navijača je bilo podjednako, po desetak tisuća na svakoj strani. Rani pogodak engleske vrste šokirao je hrvatske navijače i u prvom poluvremenu Englezi su vodili i na tribinama. Gordi Albion otvorio je utakmicu ranim pogotkom, Kieran Tripper doveo je Engleze u vodstvo u petoj. minuti golom iz slobodnog udarca s 20 metara. "Football's Coming Home, it's coming home," pjevali su Englezi koji su u tom trenutku, prvi put nakon 1966., barem neko vrijeme bili u finalu Svjetskog prvenstva.  

Bila je to treća utakmica hrvatske vrste u Rusiji u fazi na ispadanje u kojoj je suparnik poveo. Hrvatska je gubila i protiv Danske u osmini finala i protiv Rusije u četvrtfinalu i protiv Engleske u polufinalu. I sve tri utakmice okrenula je u svoju korist. Kada je Ivan Perišić u 68. minuti zabio za 1:1, na stadionu je nastala ludnica, naravno, među hrvatskim navijačima, a potpuni kaos zavladao je deset minuta prije kraja produžetka kada je "Super Mario" zabio za 2:1.  

I mediji u engleskoj prisjetili su se obljetnice te podsjetili na poraz od Hrvatske u Rusiji. A zanimljiv članak objavio je iznimno popularni portal SPORTbible koji na Facebooku prati čak 11 milijuna ljudi.

"Prošle su dvije godine od poraza od Hrvatske koji nam je slomio srce. Mnogi navijači Engleske još uvijek žude kada pomisle na tu sudbonosnu večer", navodi se u članku u kojem se opisuje kako je Hrvatska slavila nakon produžetaka i plasirala se u finale. Na kraju se u optimističnom tonu zaključuje:

"Poraz nas je slomio, ali možda je vrijeme da to ostavimo iza sebe. Ostaje vidjeti hoće li se nogomet konačno vratiti kući (Engleska osvojiti SP). No, vrijeme je da konačno ostavimo uspomene na 2018. godinu."

>> Pogledajte kako su vatreni proslavili ulazak u finale SP-a

2018 FIFA World Cup - Final - France v Croatia
1/22
Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
18:15 11.07.2020.

Ne zaboravno, fantastično, daj Bože da se opet tako prvenstvo ponovi.

Avatar grbadeva
grbadeva
17:35 11.07.2020.

to je bilo najveće sportsko uzbuđenje mog života

ZA
!zagreb!
17:59 11.07.2020.

Kako je tek nekima bilo. Moras gledati jer je nogomet, a ne kosarka, rukomet ili bilo koji drugi sport u pitanju a Hrvati u finalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije