Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLINARI U ARENI

PPD Zagreb večeras otvara rukometnu Ligu prvaka protiv kluba s kojim su igrali samo jednom i to prije 26 godna

Zagreb: Prvenstvo Hrvatske u rukometu,  PPD Zagreb - KTC Križevci
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
14.09.2022.
u 18:45

Plinari će u zagrebačkoj areni otvoriti novu sezonu Lige prvaka.

Rukometaši PPD Zagreba večeras u Areni Zagreb (20.45 sati) igraju prvu ovosezonsku utakmicu u elitnoj skupini Lige prvaka. U goste im dolazi danski GOG Gudme, klub s kojim su jedini put u Ligi prvaka igrali 1996. godine. U Ledenoj dvorani, pred 10.000 gledatelja, zagrebaši su pobijedili s 26:21. Zanimljivo je da su dva igrača iz te utakmice danas itekako prisutna u klubu. Jedan je Božidar Jović, danas glavni menadžer kluba, a drugi Ivica Obrvan, danas trener prve momčadi.

– Sjećam se da je to bila moja posljednja sezona u PPD Zagrebu prije nego što sam se vratio u Metković. Te sezone nisam puno igrao jer je prvo desno krilo bio Irfan Smajlagić. Utakmicu protiv Gudmea počeo sam u startnoj sedmorci jer su Smajlagić, Ćavar i Goluža bili nešto ozlijeđeni. Međutim, nakon dvadesetak minuta sva su trojica ušla u igru i na kraju smo minus iz prvog poluvremena pretvorili u dosta uvjerljivu pobjedu – govori Ivica Obrvan.

Bilo je sigurno gušt igrati pred 10.000 gledatelja?

12.09.2022., Zagreb - Konferencija za medije rukometnog kluba PPD Zagreb, na konferenciji govorili su trener Ivica Obrvan i igrac Jakov Gojun. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

– Itekakav. Početkom devedesetih to je bilo normalno za rukomet. Na svakoj utakmici Lige prvaka bilo je 10.000 navijača. Kada bi ih barem danas u Arenu došlo upola toliko, bilo bi to sjajno – istaknuo je trener "plinara".

Najbolji igrač danske momčadi u toj utakmici bio je Nikolaj Jacobsen, dugogodišnji trener RN Löwena, danas izbornik Danske.

– Sjećam ga se kao igrača. Igrao je krilo i na toj utakmici u Zagrebu dao nam je devet pogodaka – zaključio je Obrvan.

Najbolji strijelac Zagreba na susretu prije 26 godina bio je Božidar Jović. Postigao je šest.

– Ne sjećam se što je bilo jučer, a kamoli te utakmice. Bilo je jako puno utakmica, tko bi to sve zapamtio.

Je li nam tada trener bio Josip Glavaš? – pita se Jović.

Ne, trener je bio Abas Arslanagić koji je nakon te utakmice vašem novinaru rekao:

09.09.2022., Zagreb - SD „Tresnjevka“ - Kutija Sibica. Prvenstvo Hrvatske u rukometu, PPD Zagreb - KTC Krizevci. Matija Perajica Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

– Imali smo puno problema s ozljedama. Cijeli tjedan nismo trenirali kompletni, za ovaj susret skupili smo se u zadnji trenutak.

Bila je to utakmica petog kola u skupini.

– Trebala nam je pobjeda kako bismo ostali u igri za prvo mjesto u skupini. No trebali smo u tom zadnjem kolu u Zagrebu pobijediti Barcelonu s 11 razlike, a to je bila nemoguća misija. Na kraju smo od Barçe izgubili s dva pogotka na svom parketu – rekao je Slavko Goluža koji je protiv GOG Gudmea igrao ozlijeđen, ali je zabio pet golova.

>> Zoran Primorac: Nikada neću zaboraviti osjećaj kad sam nosio zastavu na OI

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije