Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet

PPD Zagreb pružio dobar otpor, ali Vardar je osvojio SEHA ligu

PPD Zagreb
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
15.04.2018.
u 21:54

Hrvatski je prvak dobar dio utakmice odlično parirao puno moćnijem suparniku i zapravo pružio jedno od najboljih izdanja sezone.

U fantastičnoj atmosferi kakvu smo već pomalo zaboravili u našim dvoranama rukometaši PPD Zagreba pali su u borbi s prvakom Europe Vardarom za naslov osvajača regionalne lige (24:26). Izraziti favorit obranio je taj status i titulu prvaka. Šteta, jer hrvatski je prvak dobar dio utakmice odlično parirao puno moćnijem suparniku i zapravo pružio jedno od najboljih izdanja sezone. Nije bilo dovoljno...

Jane Sandevski „satanski“ je dočekao igrače PPD Zagreba na početku sedmog finala SEHA Gazprom lige, reprizi onog iz 2013. kad je hrvatski prvak odnio veliki trijumf u Skoplju. Makedonci silno željni uzvrata s puno emocija ispratili su svoju veličanstvenu momčad, aktualnog prvaka Europe s ambicijom da i obrani titulu, u boj za trofej koji su prvi put podigli u Zagrebu 2012. Spektakularno je bilo već i na otvaranju, plesala su se kola, svirali trubači, a totalna ekstaza nastala je kad su krenuli istrčavati igrači Raula Gonzaleza, predvođeni velikim Arpadom Šterbikom. Već nakon prvih petnaest minuta vidjelo se da zagrebašima pomalo drhte ruke, pogubili su pet lopti uz dva promašaja Bičanića. Morao je Saračević brzo pozvati minutu odmora da mu se momčad već za 20 minuta ne utopi u Vardaru, trpali su nemilosrdno kako Krištopans tako Cindrić. I pomoglo je, Pavlović je počeo bušiti Šterbika i spustio zaostatak na -2.

Saračević je u najavi rekao da bi momčad morala odigrati savršeno da bi preživjela u ringu s takvim nokauterima. Nije bilo savršeno, ali PPD Zagreb zaista je pružao sve kvalitetniji otpor kako se utakmica razvijala, s puno želje i plana, a pridružio se i mladi vratar Arijan Jović obranivši Maquedi udarac sa sirenom za minimalnu prednost domaćina na poluvremenu.

Već u prvih deset minuta nastavka zagrebaši su mogli osjetiti što je pravi skopski pakao na tribinama, takvu publiku nema nitko u Europi! Tresle su se tribine, publika je bila na nogama, vrištala na svaku odluku u korist gostiju, no Saračevićevi igrači jako su dobro odgovorili, potpuno su bili glavama u utakmici, igrali su hrabro, lucidno, pokretljivo i nije se sve odvijalo kako je veliki favorit očekivao.pa je Horvat u 43. minuti izjednačio na 18:18. No, umjesto vodstva iz kontre uslijedile su tri izgubljene lopte zaredom, a nadovezao se i crveni karton Šušnji u 50. minuti zbog prekršaja na Karačiću. Dojam je – baš prestrogo. Kako god, Vardar je nakon još nekoliko Zagrebovih pogrešaka, pobjegao na +4 (24:20) golovima Čupića, a sve je već u sljedećoj kontri zaključio Dibirov.

VARDAR – PPD ZAGREB 26:24 (14:13)

SKOPLJE – Dvorana Jane Sandanski. Gledatelja 7000. Suci: Brunovsky i Čanda (Slovačka).

VARDAR: Šterbik 8 obrana, Milić; Stoilov, Krištopans 5, Moraes Ferreira 2, Maqueda 1, Karačić 1, Abutović, Canellas 1, Cindrić 5, Čupić 3 (2), Dibirov 3, Šiškarev 1, Borozan 3, Vojvodić, Marsenić 1. Trener: Raul Gonzalez.

PPD ZAGREB: Kastelic 3 obrane, Jović 2 obrane; Mrakovčić 2, Božić-Pavletić, Kontrec 1, Vori 2, Marković, Horvat 8 (7), Šušnja, J. Valčić 2, Medić, T. Valčić, Ravnić 3, Bičanić 3, Pavlović 3, Vekić. Trener Zlatko Saračević.

SEDMERCI: Vardar 2 (2), PPD Zagreb 7 (7)

ISKLJUČENJA: Vardar 0 minuta, PPD Zagreb 4 minute

CRVENI KARTON: Šušnja (50.)

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Oneill
Oneill
07:12 16.04.2018.

Već je postali malo dosadni uvjek gube što sami sebe popjeđuju gubeći lopte bezveze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije