Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska brani naslov

Poznati svi sudionici finalnog turnira Davisova kupa

Davisov kup
Foto: Reuters/Pixsell
03.02.2019.
u 10:22

Finalni turnir  se igra od 18. do 24. studenoga u madridskoj Caja Magici, gdje se svake godine održava veliki ATP / WTA turnir na kojem sudjeluju najbolji tenisači i tenisačice

Tenisači Čilea i Kanade nadoknadili su zaostatak od 1-2 uoči posljednja dva pojedinačna dvoboja na gostovanjima u Austriji i Slovačkoj te su tako izborili mjesto među 18 reprezentacija koje će se od 18. do 24. studenoga na završnom turniru u Madridu boriti za naslov pobjednika Davisova kupa, prvog u novostvorenom formatu.

U Bratislavi je Denis Shapovalov sa 7-6 (4), 6-4 pobijedio Martina Kližana i omogućio Felixu Auger-Aliassimeu da pobjedom 6-3, 6-4 protiv Norberta Gombosa odvede kanadsku reprezentaciju na završni turnir.

Davisov kup
1/9

Dramatičniji je bio preokret Čilea u Salzburgu, gdje je prvo Nicolas Jarry sa 6-4, 3-6, 7-6 (2) pobijedio Dennisa Novaka iskoristivši tek sedmu meč-loptu, a potom je Christian Garin sa 6-2, 6-1 potpuno nadigrao 19-godišnjeg austrijskog debitanta Jurija Rodionova.

Japan je također kao gost svladao Kinu s 3-2 nakon što je domaća reprezentacija vodila 2-1. U dva pojedinačna dvoboja prvo je Yoshihito Nishioka nadigrao Yibinga Wua sa 6-2, 6-0, a onda je Taro Daniel svladao Zhea Lija sa 6-3, 6-7 (4), 6-3.

Uzbekistan je u Taškentu od 0-2 nakon prvog dana stigao do meča odluke, nakon što su Sandžar Fajzijev i Denis Istomin svladali Nikolu Milojevića i Viktora Troickog s 2-6, 6-1, 6-3 u parovima, a Denis Istomin sa 6-3, 6-4 bio bolji od Dušana Lajovića. No, Filip Krajinović je odveo Srbiju na finalni turnir pobijedivši Fajzijeva s 4-6, 6-3, 6-0.

Veliko iznenađenje napravila je reprezentacija Belgije, koja je bez najboljih igrača Davida Goffina i Stevea Darcisa slavila na gostovanju u Brazilu. Brazilci su ostali šokirani na početku drugog dana, kad su Sander Gille i Joran Vliegen u igri parova nadigrali Marcela Mela i Bruna Soaresa sa 6-4, 7-6 (4), čime je Belgija povela s 2-1. Prvu priliku za pobjedu iskoristio je Kimmer Coppejans koji je sa 6-3, 6-4 svladao Thiaga Monteira i odveo Belgiju na finalni turnir u Madrid.

Ždrijeb skupina finalnog turnira, na kojem će 18 reprezentacija biti raspodijeljeno u šest grupa iz kojih će se pobjednici i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije kvalificirati u četvrtfinale, bit će održan 14. veljače u Madridu. Hrvatska i Francuska imaju zajamčen status nositelja, a preostale četiri reprezentacije bit će im pridružene prema aktualnom Davis Cup renkingu.

Uz Hrvatsku, Francusku, Španjolsku, SAD te Argentinu i Veliku Britaniju koje su dobile pozivnice, kroz kvalifikacije su se na finalni turnir plasirali: Australija, Italija, Japan, Srbija, Belgija, Njemačka, Rusija, Kazahstan, Nizozemska, Kolumbija, Čile i Kanada.

Finalni turnir  se igra od 18. do 24. studenoga u madridskoj Caja Magici, gdje se svake godine održava veliki ATP / WTA turnir na kojem sudjeluju najbolji tenisači i tenisačice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije