Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grand Prix FIDE

Poznati svi sudionici drugog kruga

Šah
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
15.07.2019.
u 15:45

Niti u drugoj seansi, u doigravanju od 10 minuta po igraču i dodatak od 10 sekundi nisu odlučeni dvoboji Karjakin-Giri i Yu-Aronian, pa su odigrane po dvije brzopotezne partije na pet minuta po igraču i dodatak od tri sekunde poslije svakog odigranog poteza

Nakon doigravanja ubrzanim, pa čak i brzopoteznim tempom saznali smo preostalih šest sudionika drugog kruga drugog iz serije ovogodišnjih Grand Prix turnira FIDE, koja će na površinu izbaciti dvojicu sudionika sljedećeg Turnira kandidata za svjetskog šahovskog prvaka.

Francuzu Maximeu Vachier-Lagraveu i Azerbajdžancu Šahrijaru Mamedjarovu pridružili su se Rusi Sergej Karjakin i Aleksandar Griščuk, Amerikanac Wesley So, Poljak Jan-Krzysztof Duda, Kinez Yangyi Yu i Bugarin Veselin Topalov.

Već u prvoj seansi, u doigravanju ubrzanim tempom (25 minuta za cijelu partiju uz dodatak od 10 sekundi poslije svakog odigranog poteza) odlučena su četiri dvoboja. Griščuk je s maksimalnih 2-0 pobijedio svog sunarodnjaka Nikitu Vitjugova, a omjerom 1,5-0,5 So je izbacio Indijca Pentalu Harikrishnu, Duda je eliminirao Petera Svidlera, a Topalov Amerikanca Hikarua Nakamuru.

Niti u drugoj seansi, u doigravanju od 10 minuta po igraču i dodatak od 10 sekundi nisu odlučeni dvoboji Karjakin-Giri i Yu-Aronian, pa su odigrane po dvije brzopotezne partije na pet minuta po igraču i dodatak od tri sekunde poslije svakog odigranog poteza. No, ni tada se ravnoteža nije narušila, pa je odluka o pobjednicima pala tek u posljednjoj brzopoteznoj partiji s vremenskim hendikepom (bijeli s 5, a crni s 4 minute) u kojoj su sretniji bili Karjakin i Yu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije