Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O DINAMU

Poznati hrvatski trener: Bila je to zaslužena pobjeda, ali bez ljepote u igri

07.11.2020.
u 14:00

Pokazalo se da je bitno da Dinamo ima veću širinu kadra. Vidite, Atiemwen, igrač koji inače nema priliku i u trećem je planu, bio je igrač odluke

Dinamo je konačno razbio svoje malo prokletstvo i zabio u Europskoj ligi. Ponovno su plavi dugo imali igrača više, ponovno su imali kontrolu utakmice, ali i dalje je uvelike nedostajalo konkretnosti. Dinamo je prvi ozbiljan udarac uputio tek nakon pola sata igre u drugom dijelu kad je Ademi zaprijetio glavom, a ubrzo nakon toga sinoćnji strateg Alen Peternac uvodi jokera s klupe Iyayija Atiemwena, koji minutu nakon ulaska rješava pitanje pobjednika. Teškom mukom zarađena tri boda.

Utakmicu je pogledao i za Večernji list stručno prokomentirao bivši nogometaš i strateg plavih Nikola Jurčević.

- Zaslužena pobjeda Dinama na mišiće, bez ikakve ljepote u igri. Pokazalo se da je bitno da Dinamo ima veću širinu kadra. Vidite, Atiemwen, igrač koji inače nema priliku i u trećem je planu, bio je igrač odluke. Dinamo je imao jednu do dvije ozbiljne prilike, a Wolfsberger nijednu.

Na terenu za Dinamo nije bilo nekih poznatih aktera poput Dominika Livakovića i Bruna Petkovića. Koliko je to prema iskusnom Jurčeviću taktički, kadrovski i psihološki utjecalo na zagrebačku momčad?

- Sasvim sigurno da je bitna stvar kada izostanu neki važni igrači koji su i reprezentativci. To je jedna sasvim druga priča kad se igra u kompletnom sastavu. Ovdje je još negativno pridonijelo puno elemenata: cjelokupna psihoza zbog korone, puno nervoze, svi razmišljaju hoće li se zaraziti, sastavljanje momčadi s 13 igrača koji su realno mogli startati. Cjelokupni uvjeti za pripremu utakmice su bili nenormalni.

Tko je, pak, od onih koji su ostali na terenu najviše dojmio Jurčevića? Je li to bio junak utakmice Atiemwen ili se tu istaknuo neki drugi individualac.

- Dojmilo me da je Dinamo jako dobro limitirao Wolfsberger, koji je ostao bez prilike, te vrlo kompaktna igra u obrani. Nije bilo tu kreativnosti, dovoljan je jedan trenutak u kojem je Ati bio igrač odluke. Lovro Majer je imao nekih kreativnih trenutaka u jednoj tvrdoj i ne lijepoj utakmici, nekoliko minijatura korisnih za momčad, a i sjajno je asistirao za pogodak. Dakle, obrana, Atiemwen i Majer su me se najviše dojmili.

Na kraju je prokomentirao tijesan i napet susret našeg drugog predstavnika u Europi - Rijeke, koju je preokretom s 2:1 porazio Napoli.

- Rijeka je prvo poluvrijeme igrala na jednom svojem limitu gdje su bili vrlo kompaktni i nezgodni. Napoli ih je podcijenio i nisu očekivali da će Riječani tako krenuti. Postigli su krasan zgoditak, a preko Menala imali još jednu priliku. Na kraju je Napoli ipak pokazao da je jedna sila i držao loptu u nogama skoro pa osamdeset posto, Rijeka takvo nešto nije mogla izdržati. Međutim, Riječani su zaradili europski respekt u ovoj utakmici. Bili su blizu i protiv Sociedada - zaključuje Jurčević. 

Ključne riječi

Komentara 1

ST
stefj
15:13 07.11.2020.

Da, Dinamo je bio puno bolji od Austrijanaca, ali dok ovako igraju, svaki gol koji daju je slučajnost. No, ovaj puta su prvi puta pokazali neke pokušaje uigranih akcija i shema, ali još uvijek nisu ekipa. Vidi se to po kretanju, da ostanu ko duh sami s loptom u napadu, da ima puno dodavanja nigdje itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije