Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNO

Poznati Hrvat nakon debakla: Izuzetno me sram, ali moramo se svi skupa sramiti

Cibona - Split
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/13
19.10.2019.
u 22:31

Sve nas treba biti sram. Ovako se ne predstavlja naš klub, kazao je trener Splita Grgurević

Košarkaše Splita u Zagrebu je dočekala gostoljubljiva klima ali i "negostoljubljivi" domaćin. Budući da je Cibona večer prije igrala tešku abaligašku utakmicu protiv FMP-a, a da su žuti svoju regionalnu obvezu protiv Lovćena imali još u srijedu, očekivalo se da će Splićani biti ti koji će imati više energije.

No, cibosi su prštali od energije, a gostujući igrači izgledali su anemično kao da su upravo doputovali autobusom izravno iz crnogorskog Cetinja. Na koncu je sve rezultiralo sa "plus 30" za Zagrepčane (96:66) pa je gostujući trener Ante Grgurević procijedio:

- Mene je izuzetno sram. Ovo nije način na koji se predstavlja ovaj klub. Prvo mene treba biti sram kao trenera, no sramiti se moramo svi skupa. Statistiku nisam niti pogledao jer ono što je nama nedostajalo statistički nije posve mjerljivo a to su pristup, čvrstina, samopouzdanje. Pogreška je prvenstveno moja a potom i svih nas i za ovo nema opravdanja. Čak i da smo jutros igrali prethodnu utakmicu.

A najveće zadovoljstvo trenera Cibone Ivana Velića upravo je bio način na koji je njegova momčad reagirala i to na njegov 47. rođendan.

- Da zapjevamo jednu u to ime!? - prvo se našalio Velić pa nastavio: - Bila je to reakcija jedne karakterne momčadi. Dečki su pokazali da su se u stanju dignuti nakon jednog teškog poraza. Meni je važnija takva reakcija od ove pobjede.

No, važna mu je i pobjeda protiv Splita jer nije jednom kazao da mu je domaće prvenstvo važnije od regionalne lige koja mu je pak, čini nam se, egzistencijalno važnija.

- Momčad nisam morao puno motivirati jer su gosti najavljivali da idu na pobjedu pa sam kroz to napalio svoje igrače. I oni su jako dobro reagirali. Mi nemamo toliko jaku momčad da se u ABA ligi možemo nositi sa svima, ali imamo dovoljno snažan sastav za naše ciljeve u HT Premijer ligi - naglasio je Velić koji je potkraj prvog dijela, kada je njegov sastav vodio preko 20 razlike, dvaput zvao minutu odmora.

S čime je to bio toliko nezadovoljan u trenutku dominacije svog sastava?

- Bila su to dva time-outa u službi situacijskog treninga. Htio sam da ostanemo usredotočeni i tu posljednju minutu prvog poluvremena. Imao sam ja još dva time-outa i na kraju utakmice ali ih nisam htio zvati iz kolegijalnosti.

Inače, obojica trenera koristila su svoje najmlađe igrače. Grgurević je 17-godišnjem Ivanu Perasoviću ponudio 16 minuta i on ih je iskoristio sa sedam koševa i dva skoka. Velić je pak svog 16-godišnjaka Roka Prkačina učinio igračem s najvećom minutažom u sastavu (26 i pol minuta) na što mu je ovaj wunderkind uzvratio sa 21 košem i šest skokova.

- Nakon poraza koji nam je teško pao odlično smo reagirali - kazao je najbolji strijelac utakmice koji je i prošle sezone (24 protiv Osijeka) imao prvoligaški nastup sa 20 i više koševa.

- Jedna dobra utakmica ništa ne znači niti meni niti ikome, ali ako budem konstantan u tome onda to možemo isticati - kazao je Prkačin.

Ključne riječi

Komentara 2

SM
san.martino
22:34 19.10.2019.

Grga odlazi dok ne bude kasno!

DH
dalibor.hren
10:52 20.10.2019.

Koji je to "poznati Hrvat"???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije