Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBILA 8,5 GODINA

Poznata sportašica osuđena na zatvor, prevozila je drogu vrijedu dva milijuna futni

Droga
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
05.11.2019.
u 01:07

Ghafoor je u lipnju zaustavljena na graničnom prijelazu u Eltenu i u prtljažniku njenog automobila pronađeno je 50kg ecstasyja, dva kilograma crystal metha i 11,950 eura u gotovini što je policija zaplijenila.

Nizozemska atletičarka, članica olimpijske štafete, 27-godišnja Madiea Ghafoor je osuđena na osam i pol godina zatvora u Njemačkoj nakon što je u njenom automobilu pronađena droga vrijedna dva milijuna funti.

Ghafoor je u lipnju zaustavljena na graničnom prijelazu u Eltenu i u prtljažniku njenog automobila pronađeno je 50kg ecstasyja, dva kilograma crystal metha i 11,950 eura u gotovini što je policija zaplijenila.

Atletičarka, koja je 2016. godine na OI u Rio de Janieru trčala 4x400m štafetu za Nizozemsku, na sudu je izjavila da se ne osjeća krivom tvrdeći da je mislila kako prevozi dopinški materijal.

Nizozemski atletski savez je reagirajući na ovu vijest objavio kako je šokiran slučajem te je pritom najavio da će provesti istragu o Ghafoorinim tvrdnjama da je prenosila dopinški materijal kako bi utvrdio tko je mogao još biti upleten u takvo što. 

"Šokirani smo presudom", navodi se u priopćenju Saveza. "Uz presudu njemačkog suda, Atletski savez osuđuje Ghafoorino djelovanje. Atletski savez osuđuje svaku upotrebu ili trgovanje dopingom ili narkoticima i u potpunosti poštuje nizozemski antidopinški zakon."

 Ghafoor je odbila otkriti za koga je prevozila drogu kazavši kako se boji za sigurnost svoje obitelji, prenosi agencija DPA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije