Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sprema se spektakl

Poznat datum velikog meča između Usika i Furyja? Vezan je uz Svjetsko prvenstvo!

Foto: Kolaž/Twitter screenshot
1/3
24.08.2022.
u 09:56

Pojavile su se i prve informacije gdje i kada bi se mogao održati taj meč između Usika i Furyja za apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji. Lokacija i termin vezani su uz Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru krajem godine.

Ukrajinac Oleksandr Usik je pobjedom nad Anthonyjem Joshuom obranio WBA, IBF i WBO titule svjetskog prvaka, dok je kod britanskog boksača Tysona Furyja onaj preostali pojas, legendarni zeleni WBC-ov. Fury se nedavno umirovio, ali i već nagovijestio da će se vratiti iz mirovine kako bi od Usika uzeo sve pojaseve.

Otkako je WBO postala četvrta elitna organizacije te je time dobila pravo kruniti svog svjetskog prvaka, teška kategorije nije imala apsolutnog prvaka. Ovog sad je savršena prilika da ga dobije i to znaju oba boksača i članovi njihovih timova. 

Pojavile su se i prve informacije gdje i kada bi se mogao održati taj meč između Usika i Furyja za apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji. Lokacija i termin vezani su uz Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru krajem godine.

Strani mediji su objavili, a to je potvrdila i služnbena stranica Ukrajinskog boksačkog savzea, da bi se meč za titule mogao održati 17. prosinca u Saudijskoj Arabiji. To je samo dan prije najgledanijeg sportskog događaja na svijetu - finala Svjetskog nogometnog prvenstva, koje se odigrava u susjednom Kataru.

Namjeru organizirati taj meč službeno je za medije potvrdio i ministar sporta Saudijske Arabije, princ Mohammed Abdulazi.

Ove informacije daleko su od službenih jer je dogovoranje boksačkih mečeva dugotrajan proces koji traje tjednima, ali već sama činjenica da se spominju neki datumi nagovještava veliki spektakl. Saudijska je Arabija spremna ponovno organizirati veliku boksačku priredbu i čim bude moguće poslat će ponudu koja će zasigurno biti izdašna i teško nadmašiva.

>> Pogledajte i video: Filip Hrgović vratio se u Zagreb nakon pobjede karijere, imao je i doček

Komentara 8

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
11:52 24.08.2022.

Sve ce to Hrga pomesti kao i onog Kineza.

TT
tik tak
10:19 24.08.2022.

Furi više nije što je nekad bio i Usyk sigurno pobjeđuje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije