Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U subotu ždrijeb glavnog turnira

Pozivnica čuvana Roku Karanušiću

ost-poziv-txt.jpg
import
26.01.2007.
u 18:50

Kako se u Zagrebu izmjenjuje sunce sa snijegom i kišom, tako u uredu direktora teniskog PBZ Zagreb Indoorsa Branimira Horvata loše vijesti zamjenjuju dobre. I obratno. Loša su vijest za turnir otkazi Šveđanina Joachima Johanssona (ionako je na glavni turnir ušao sa zaštićenim renkingom, inače je 193. na ATP listi) i Španjolca Nicolasa Almagra. Dobra je vijest da je zbog tektonskih poremećaja na ulaznoj listi Ivo Karlović ušao u glavni turnir, pa će njegovu pozivnicu dobiti Roko Karanušić.

Povratak nakon kazne
- Pozivnicu za glavni turnir tražio je Argentinac Guillermo Canas, ali smo ga odbili, pa će morati igrati kvalifikacije. Još se prije raspitivao Greg Rusedski, ali odlučili smo pozivnicu dati našem igraču i dobro je da će je Roko dobiti - obrazložio je Horvat.
Canas je trenutačno 105. na listi, no prije četiri godine bio je 47. I išlo mu je prilično dobro (osvojio je šest turnira i zaradio gotovo četiri milijuna USD) sve dok mu u veljači 2005. u Acapulcu nije u mokraći otkriven trag nedopuštena stimulansa. Kažnjen je 15-mjesečnom zabranom igranja i sad se polako i mukotrpno vraća.

Ljubičić stiže danas
Što se dobrih vijesti tiče, Rus Mihail Južnji potvrdio je dolazak u Zagreb, a danas iz Monte Carla stiže i Ivan Ljubičić, branitelj naslova i prvi nositelj turnira. Ljubo će na teren vjerojatno tek u srijedu, a da se prilagodi podlozi pomoći će mu i nastup u paru s Marinom Čilićem. Ivo Karlović će za partnera u nadmetanju parova imati Lovru Zovka.
Kvalifikacije u Sportskom domu počinju u subotu u 10 sati (ulaz je besplatan), a točno u podne bit će i ždrijeb glavnog turnira.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije