Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON POVRATKA U HRVATSKU

Prvi hrvatski sportaš pozitivan na koronavirus! Za sve kriv put u London

Toni Filipi
Foto: Vecernji.hr
1/9
25.03.2020.
u 16:20

Nakon Splićanina Ante Matasa, da je pozitivan na koronavirus objavio je još jedan boksački trener a to je Zagrepčanin Tomo Kadić

Nakon ženskog izbornika Ante Matasa, da je pozitivan na korona virus objavio je još jedan boksački trener, a riječ je o klupskom treneru reprezentativca Tonija Filipija Tomi Kadiću, prvog čovjeka Boksačkog kluba Gladijator Tomo Kadić.

- Jutros je stigao poziv i ja sam pozitivan na koronavirus. Nije mi lako progutati tu knedlu, no već danas se osjećam puno bolje. Zahvaljući pozivima brojnih prijatelja i poznanika dani u samoizolaciji prolaze mi puno brže - kazao je Kadić koji je u srijedu navečer doputovao iz Londona zajedno sa nekolicinom boksača i boksačica.

>> VIDEO Podrška hrvatskih sportaša

I stoga nas, nažalost, nije nas iznenadila vijest da se među članovima te nesretne ekspedicije pojavio još jedan pozitivni nalaz, a ovaj put je riječ o boksaču. I tako je teškaš Toni Filipi postao i prvi hrvatski natjecatelj vrhunske razine koji je zaražen koronavirusom.

- Poput trenera Kadića, i ja sam otišao na testiranje radi zamjetnih simptoma. Imao sam par dana lagano povišenu temperaturu, glava me boljela po cijele dane a malo sam i kašljao. Osim toga, znali smo da ženski izbornik Ante Matas ima pozitivan nalaz pa mi je i to dalo do znanja da smo vjerojatno i mi pozitivni.

Bez obzira što sam slutio, saznanje je ipak bilo neka vrsta šoka. No, htio sam prekinuti tu neizvjesnost i znati da li sam zaražen ili nisam. No, ja sam borac, u glavi sam dobar i ja ću tu koronu svladati.

Baš kao i Matasu i Kadiću, i Filipiju je dozvoljeno da se liječi u svom stanu.

- S obzirom da nemam izražene jače simptome, a danas sam čak i bolje nego prethodnih dana, ja nisam slučaj za bolnicu. A ondje bih završio jedino ako bi mi se stanje pogoršalo. No, koliko znam za nas mlađe to ne bi smio biti toliki problem, a posebice za nas sportaše.

I prije no što se vratio iz Londona, djevojka mu je osigurala zalihe za samoizolaciju.

- Kuhanu hranu naručujem iz restorana. Skinuo sam neke aplikacije, platim karticom i oni mi ostave ispred vrata. Vrijeme kratim gledajući televiziju, zabavljam se s mobitelom i slično - kazao je Filipi.

Sve to posljedica je vrlo neodgovorne odluke Međunarodnog olimpijskog odbora koji je forsirao da se olimpijski kvalifikacijski turnir u Londonu održi unatoč zahuktaloj epidemiji koronavirusa u cijelom svijetu.

Na koncu je ta famozna MOO-ova Operativna skupina (Boxing Task Force) kvalifikacijski turnir otkazala nakon samo tri, od deset, dana održavanja. Bila je to doista neoprostiva pogreška gospode iz MOO-a koju će cijenu, vjerujemo, plaćati i boksači iz drugih europskih zemalja koji su bili u Londonu.


"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
17:00 25.03.2020.

Trebali su cijeli avion pregledati na aerodromu i poslati u posebne prostorije i uzeti uzorak za testiranje od svakoga. Bolesne u bolnicu, one bez virusa u samoizolaciju. To nije učinjeno u Zagrebu.

MA
majkomila
16:53 25.03.2020.

Jel to onaj koji je na odlasku na kvalifikacije rekao da se ničeg ne boji, pa ni korona virusa?

RK
roki_kiklop
17:35 25.03.2020.

Kad su išli sam gledao intervju, pa su rekli da se oni ničega ne boje, kako protivnika u ringu tako ni korone, i ponavljali da idu u Tokyo. Sad kukaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije