Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI POTHVAT

Požežanin završio 1.400 kilometara dugački ultramaraton od Iloka do Prevlake

Đuka Pelcl
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
15.03.2016.
u 16:58

Predsjednik Hrvatskog saveza CB radio klubova 40 je dana pješačio od krajnjeg istoka do krajnjeg juga Hrvatske

Požežanin Đuka Pelcl završio je 1.400 kilometara dugački ultramaraton od Iloka do Prevlake.

Predsjednik Hrvatskog saveza CB radio klubova 40 je dana pješačio od krajnjeg istoka do krajnjeg juga Hrvatske. Na ovaj rijetko viđen pothvat odlučio se u povodu obilježavanja 70. godišnjice Hrvatske zajednice tehničke kulture, a cilj njegove akcije bio je ukazati na važnost tehničke kulture za razvoj pojedinca, ali i šire društvene zajednice.

- Posljednji kilometri bili su najteži, ali i najljepši. Na ovaj način želio sam skrenuti pozornost na važnost obrazovanja mladih i stjecanja praktičnih vještina iz robotike, programiranja, orijentacije u prostoru, astronomije i drugih područja – rekao je Pelcl. Ova akcija početak je niza aktivnosti u sklopu kampanje HZTK kojom se žele afirmirati tehnološko-tehnička zanimanja pod nazivom "Teh kultura".

>> Hrvatska olimpijka vodi video dnevnik svog puta do Rio de Janeira

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije