Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDNIK MAX!

Povratak zločestog dečka Balotellija! Mario blista u Nici

Balotelli
Foto: Reuters
1/8
03.10.2016.
u 12:27

– Nice je preplatila Balotellija iako ga je dovela besplatno... Želim mu svako dobro u osvajanju Zlatne lopte u Nici – posprdno je komentirao legendarni Liverpoolov stoper Jamie Carragher, prenosi Max!

Karijera mu je bila klinički mrtva, čak je i svemogući Mino Raiola, nogometni supermenadžer sposoban i Eskimima prodati led digao ruke – niti jedan ozbiljniji klub nije želio ni čuti za Marija Balotellija (26), piše Max!

Bio je kraj kolovoza, ostalo je tjedan dana do okončanja prijelaznog roka, a on nije imao klub. Na koja god vrata da je Raiola mjesecima prije kucao, lupao ili ih razvaljivao, nije mu mogao pronaći utočište.

Miniran transfer

Nakon što je Jürgen Klopp ovoga ljeta odlučio prekinuti mučenje i otpustiti 20 milijuna eura tešku pogrešku svoga prethodnika Brandona Rodgersa dvije godine prije isteka ugovora, Raiola je čuo “ne” iz Milana, Napolija, Lazija, Beşiktaşa, Ajaxa, Nantesa...

Više nije birao, bilo mu je bitno samo negdje udomiti Balotellija prije početka sezone, ali čak ni Sassuolo, ništa više do skromni talijanski prvoligaš, nije bio zainteresiran. Odbijenice su stizale jedna za drugom. Odlazak u nogometnu anonimnost i “mirovina” već s 26 na nekoj egzotičnoj destinaciji gdje su još spremni bogato plaćati samo zbog stare slave, a ne učinka, bila je izvjesna.

Jer karijera enfant terriblea europskog nogometa bila je u slobodnom padu još od SP-a 2014. U Nici, gradu na Azurnoj obali poznatom, između ostalog, po kockarnicama, ipak su odlučili okušati svoju sreću i staviti veliki novac na jedan broj. Uostalom, prošle su sezone imali jednog takvog problematičnog i uspjeli ga “preodgojiti”.

Talent Hatema Ben Arfe nakon silnih sezona propadanja eksplodirao je u Nici, a 18 pogodaka u jednoj sezoni (više nego što ih je zabio u prethodnih pet ukupno!?) zločestom dečku francuskog nogometa osigurao je bogati ugovor u PSG-u. Balotelli je zagrizao za ponudu iz Nice, ali Raioli se iz nekog razloga nije svidjela ta ideja, a ostaje nejasno je li pokušao “minirati” transfer ili je to bio dio pregovaračke taktike.

– Uoči sastanka s Marijom, koji je kasnio jer mu je bio odgođen let, Mino mi je iznio razloge zašto da ne potpišemo ugovor. Kada se Mario napokon pojavio, Raiola mu je samo rekao: “Sve loše što sam imao reći o tebi ja sam rekao” – prepričao je predsjednik Nice Jean Pierre Rivere i dodao: – Imam dojam kako nije bio sretan što je Mario došao kod nas, rekao mi je poslije kako je prvi put dozvolio Balotelliju da odluči o svom novom klubu.

A upravo je Ben Arfa, koji je u Les Aiglonsima pronašao davno izgubljenu strast za nogometom, bio jedan od prvih koji su po objavljivanju vijesti o Balotellijevu dolasku na Azurnu obalu nazvao Jean Pierre Riverea:

Francuzi ga prigrlili

– Nazvao sam da vam čestitam na poslu. Od svih predsjednika nogometnih klubova u Francuskoj, vi svakako imate najveća m...ima. Čestitam – kazao je Ben Arfa. aiola je po objavi posla bio u elementu:

– Odlaskom Zlatana Ibrahimovića (također njegova štićenika, nap.a.) francuska liga izgubila je 50 posto svoje vrijednosti, dolaskom Balotellija dobila je 30 posto natrag. Mario će ove sezone zabiti najmanje 20 golova – poručio je moćni menadžer.

Dobar dio nogometnog svijeta, međutim, nije dijelio takvo oduševljenje.

– Nice je preplatila Balotellija iako ga je dovela besplatno... Želim mu svako dobro u osvajanju Zlatne lopte u Nici – posprdno je komentirao legendarni Liverpoolov stoper Jamie Carragher.

Već na prvom treningu u novom klubu Super Mario je priredio spektakl. Pojavio se s gomilom poklona i svakom suigraču 
poklonio komad dizajnerske odjeće u vrijednosti od najmanje 500 eura.

Komentara 1

HA
hajduk1966
17:07 03.10.2016.

Juce opet crveni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije