Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOTORIUS

Povratak velikog Conora! Nije nikoga pobijedio od 2016., no u ovoj borbi zaradit će 80 mil. $

18.01.2020.
u 18:31

Osim s kaubojskim šeširom, jer nadimak mu je Kauboj, Cerrone se na pressici pojavio u odijelu od pitonove kože, na što mu je McGregor rekao da on ima cipele od kože iste zmijske vrste i da bi obojica mogla imati problema s društvima za zaštitu životinja među kojima se posebno ističe PETA

Neočekivano pristojan bio je Conor McGregor na posljednjoj konferenciji za novinare uoči subotnje borbe s Donaldom Cerroneom zvanim Kauboj. Uoči pressice u hotelu “Palms” u Las Vegasu jedna je kladionica ponudila koeficijente za kojekakve ispade pa i kašnjenje, no ništa od toga nije se dogodilo. Irac nije ni glas povisio na suparnika, a kamoli da bi se s njim naguravao, vrijeđao ga ili ismijavao, što je inače za njega uobičajeno.

Nije kasnio na pressicu!?

Poznat po tome da redovito kasni, McGregor je na konferenciju došao čak 15 minuta ranije. Pa se dalo naslutiti da je ovaj put pred novinare i navijače stao neki novi McGregor. Tako je najgore što je rekao suparniku bilo ovo:

– U kavezu će biti ispljuvane krvi, ali ne i zle krvi... Čitam Donalda kao dječju knjigu.

Doduše, mi ćemo ipak više vjerovati onoj da vuk dlaku mijenja, ali ćud ne i da je ovo novo izdanje potaknuto mnogim problemima koje Notorius ima izvan borilačkih arena. Naime, od posljednje pobjede (2016.) Conor je često upadao u probleme sa zakonom. Recimo, u Miamiju je čovjeku koji se s njim htio fotografirati razbio mobitel, a u jednom dublinskom pubu udario je starijeg čovjeka u glavu.

Puno ozbiljnije od toga su dvije tužbe za silovanje, od čega se Conor, po naputku odvjetnika, pred medijima zasad brani šutnjom. U McGregorovu zaštitu stali su čak i njegovi navijači te su izviždali novinara koji ga se usudio na to uopće podsjetiti.

Ponovo “nabrijani” McGregor najavljuje da će od te borbe zaraditi 30 milijuna USD više nego što je zaradio u borbi s Nurmagomedovom, a tada je zaradio 50 milijuna USD. Nakon toga, “ludi” Irac izgubio je boksački meč od Floyda Mayweathera, nokautom u 10. rundi, za koji mu je najbolja utjeha bilo zarađenih 85 milijuna dolara. S obzirom na to da je oba ta meča izgubio i da nikoga nije pobijedio od 2016. i meča s Alvarezom, taj dio priče morat će graditi ponovo, a na stubi novog početka stoji bivši kikboksač Donald Cerrone, nimalo bezazlen borac iza kojega je 50 MMA borbi (36 pobjeda, 13 poraza), dvostruko više nego iza McGregora (25, 21-4).

Osim s kaubojskim šeširom, jer nadimak mu je Kauboj, Cerrone se na pressici pojavio u odijelu od pitonove kože, na što mu je McGregor rekao da on ima cipele od kože iste zmijske vrste i da bi obojica mogla imati problema s društvima za zaštitu životinja među kojima se posebno ističe PETA.

Kad već McGregor i Cerrone nisu ništa posebno izvodili, neobičan trenutak fanovima priuštila je bivša zvijezda američkog nogometa Chad Johnson zvani Ochocinco. Umirovljeni sportaš s 11-godišnjim iskustvom igranja u NFL-u, utjecajan na društvenim mrežama, pojavio se na pressici u svojstvu novinara Bleacher Reporta.

– Nikad nisam bio na UFC-ovoj konferenciji i nikad se nisam kladio na UFC borbe. A ako bih se htio kladiti na tebe, morao bih znati koliko si samouvjeren – rekao je Ochocinco irskom borcu.

Ne znajući tko ga to pita jer očito ne prati NFL, McGregor je kazao:

Dobrodošli u najveći šou na svijetu. Ne brinite se, ja u toj borbi idem na nokaut.

UFC ga se ipak nije odrekao

Sve to prilično je daleko od njegovih neobuzdanih prijašnjih nastupa kada je, recimo, Nurmagomedova nazvao smrdljivim dagestanskim štakorom. No, čovjek je očito shvatio da nakon dva poraza u nizu ne može prodavati istu priču. Ovakav McGregor sigurno ne bi na pressici suparniku (Jose Aldo) oteo pojas. Doduše, taj se potez pokazao proročanskim jer je koji dan kasnije u borbi tog istog Alda nokautirao za samo 13 sekundi.

Nakon tog nastupa, McGregor se samo četiri puta borio u UFC-ovu kavezu, posljednji put u listopadu 2018. kada ga je Nurmagomedov gušenjem prisilio na predaju. No, unatoč njegovoj nasilnoj prirodi, UFC ga se nije odrekao jer je zahvaljući jedinstvenoj osobnosti sportska ikona i ljudi ga ne dolaze gledati samo zbog onoga što pruža u kavezu nego i zbog njegovih eskapada. Uostalom, sudionik je pet od šest UFC-ovih najprodavanijih priredbi po sustavu plati pa gledaj nadvisivši tako UFC-ove kapitalce Chucka Lidella, Brocka Lesnara i Rondu Rousey.

Kao takav, iako će njegova novčana nagrada za tu borbu biti “samo” pet milijuna dolara, McGregor očekuje da će od tog nastupa sveukupno zaraditi 80 milijuna dolara. Štoviše, 31-godišnji McGregor vjeruje da će s 35 godina biti dolarski milijarder, pri čemu je ukalkulirao i zaradu od svoje modne linije i viskija s njegovim potpisom koji po boci stoji 30 dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije