Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRA BOLJE NEGO IKAD

Povratak čarobnjaka: Federer može postati najstariji igrač u povijesti koji je napravio ovaj podvig!

Roger Federer
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
04.04.2017.
u 16:20

Sad nedvojbeno mogu ustvrditi da sam se vratio. Moje tijelo je reagiralo odlično, posebno operirano lijevo koljeno. Ništa mi se loše nije dogodilo i sad na miru mogu raditi planove za ostatak sezone - kaže Federer koji se može pohvaliti odličnim učinkom ove godine: 19 pobjeda i samo jedan poraz

Nove liste tenisača i tenisačica samo su potvrdile ono što smo i najavljivali. Mirjana Lučić-Baroni stigla je na 23. mjesto WTA liste (+6) i u 36. se godini može pohvaliti najboljim plasmanom karijere. I Roger Federer je Mirjanin vršnjak, ali kako je 302 tjedna u životu već bio na prvom mjestu ATP liste, on taj doseg može samo ponoviti. Zasad je, nakon trijumfa u Miamiju, skočio sa šestog na četvrto mjesto.

Zasad uvjerljivo prvi u 2017.

– Sad nedvojbeno mogu ustvrditi da sam se vratio. Moje tijelo je reagiralo odlično, posebno operirano lijevo koljeno. Ništa mi se loše nije dogodilo i sad na miru mogu raditi planove za ostatak sezone - kaže Federer koji se može pohvaliti odličnim učinkom ove godine: 19 pobjeda i samo jedan poraz.

Kad se računaju samo ovogodišnji rezultati, Švicarac je uvjerljivo prvi u poretku za Masters u Londonu s 4045 bodova, drugi je Nadal s 2235 a treći Wawrinka s 1500 bodova (Murray je 12. a Đoković 22.). Mnoge golica pitanje može li se Federer vratiti na svjetski tron. Uspije li u tome, bio bi najstariji broj jedan u povijesti svjetskog tenisa. Zasad taj rekord drži Andre Agassi koji je bio prvi s 33 godine i četiri mjeseca. Federer bi bio najmanje dvije godine stariji...

– U ovom trenutku Federer ima više od 50 posto izgleda da godinu završi na prvom mjestu. Zato mu je po mom računu dovoljno da osvoji još jedan, od tri preostala, Grand Slam turnira. Đoković i Murray su prilično daleko, a Rafu Roger drži na distanci pobjedama u međusobnim susretima. Federer mi je rekao da nema 24 godine i da se mora kontrolirano trošiti. Razmišlja da na zemlji odigra samo Roland Garros, ali nakon toga dolazi sezona na travi gdje će Roger opet biti na svom terenu - otkriva ESPN-ov stručni komentator Amerikanac Brad Gilbert, nekad i sam vrhunski tenisač (4. mjesto i 20 osvojenih turnira).

Moram paziti na zdravlje

Gilbert vjeruje da Roger danas igra bolje nego prije desetak godina:

– Gledao sam Rogera tih godina i mogu reći da danas igra bolje nego ikad. Svestraniji je, kompletniji i, naravno, iskusniji – ističe Gilbert.

Federer se ne želi zalijetati:

– Ako ću se opet vratiti na prvu poziciju, to bi bilo odlično, ali ja još uvijek mislim da sam daleko od toga. Prioritet mi je svakako Wimbledon a potom i plasman na završni Masters u Londonu. Drugi dio sezone je ključan i zato se sad moram malo odmoriti. Moram paziti na zdravlje, imam obveze u privatnom životu i ne mogu svaki dan ovakvim ritmom. Tada bi želja nestala. Napravit ću malu stanku i vjerojatno preskočiti sve zemljane turnire osim Roland Garrosa. Vjerujem da ću tada opet biti pun energije - najavio je Federer.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:33 05.04.2017.

Broj jedan u tenisu??? tesko; Murray ima preko 6 tisuca bodova vise ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije