Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doigravanje za SP

Strah od huligana: Dvoboji Hrvatske i Grčke bez gostujućih navijača?

Zlatko Dalić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
18.10.2017.
u 14:53

Nekadašnji centarfor, a danas predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, nije želio Grke u ovim dodatnim kvalifikacijama, jasno je i zašto

Davor Šuker bio je koban za Grčku, vatrena devetka zabila je Grcima u Maksimiru (1:1) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998., a potom i za 1:0 pobjedu u Grčkoj. Pomogli su nam tada i Danci i sjajni Schmeichel koji je zaključao svoja vrata, pa je Hrvatska otišla u dodatne kvalifikacije za SP i preko Ukrajine došla do Francuske i zatim do bronce.

No, nekadašnji centarfor, a danas predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, nije želio Grke u ovim dodatnim kvalifikacijama, jasno je i zašto.

Zlatko Dalić
1/14

Naime, poznata je povijest grčko-hrvatskih nogometnih utakmica i svi problemi oko tih utakmica, prije svega sa sigurnosne strane. I zato je Šuker uoči ždrijeba govorio kako je oko navijača najveći upitnik kad je o susretima s Grcima riječ. Dovoljno se sjetiti utakmica Dinama s Olympiakosom i PAOK-om, pa i Rijeka je kvalifikacije za Ligu prvaka igrala s Olympiakosom bez gostujućih navijača u oba susreta, sjećamo se svih cirkusa koji su bili u Grčkoj kad je reprezentacija ondje igrala posljednji put, bilo je svega više negoli nogometa.

Stoga, ne treba biti odveć pametan pa zaključiti da bi se te dvije utakmice dodatnih kvalifikacija mogle igrati bez gostujućih navijača. No, zato je potreban dogovor dvaju saveza i Uefe. I koliko god našim reprezentativcima značila podrška koju bi imali u Grčkoj, jednako tako i Grcima podrška grčkih navijača u Maksimiru, povijest sugerira da je bolje da toga nema, da Grci ne dolaze ovamo te da naši navijači ne putuju u Grčku, iako će vjerojatno uvijek biti onih koji će tražiti način da se pojave tamo gdje ne bi trebali.

Savezi i Uefa morali bi imati dovoljno pameti, u ovom trenutku ni jednoj reprezentaciji ne trebaju neredi i fokus na nenogometne stvari. Iako će zacijelo biti svega na tribinama i na travnjaku. Uostalom, Ognjen Vukojević sjeća se posljednje utakmice naše reprezentacije u Grčkoj, kada je Bilićeva momčad pobijeđena s 2:0.

- Dobili smo najgoreg mogućeg suparnika, ne gledam na to s pozicije igračkih kvaliteta jer mislim da smo bolji i kvalitetniji, ali s Grcima je uvijek jako teško igrati jer igraju vrlo čvrsto. Pobijedili su nas tamo s 2:0 a ništa se nogometa nije igralo. Stalno prekidi, petarde, baklje, oni su samo opstruirali igru, Karagounis se od 90 minuta utakmice 60 minuta izležavao. I onda glupo primimo dva gola - prisjetio se Vukojević te 2011. kada su za Grke zabili Samaras i Gekas.

U ljepoti nogometa neće se umirati ni u dvije utakmice koje su pred nama.

- Ključna je prva utakmica, super bi bila 2:0 pobjeda, ali i 1:0 bilo bi dobro, Grci tada ne bi mogli toliko opstruirati - zaključio je Vukojević.

Komentara 13

CA
calcaneus
18:33 18.10.2017.

Nigdje se u tekstu ne spominje napadnut i zapaljen autobus sa navijacima grckog Paoka 2010 godine u Zagrebu toliko o objektivnom novinarstvu

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
02:37 19.10.2017.

Šta če nam Jugonostalgicarski Navijači!!! Idemo HRVATSKA OVO JE HRVATSKI PORTAL

Avatar cera
cera
17:08 18.10.2017.

Pobjedili nas 2:0 pa pobjediće nas opet!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije