Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u obranu svjetskog srebra

Povijest se ponavlja za Hrvatsku? Evo kako bi nam mogao izgledati put do novog finala

KATAR 2022 - Slavlje reprezentativaca nakon osiguranog ulaska u osminu finala SP
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/43
01.12.2022.
u 21:55

Japan je senzacionalno srušio Španjolsku i igrat će protiv Hrvatske u osmini finala Mundiala, utakmica je na rasporedu 5. prosinca u 16 sati

Hrvatska je izborila osminu finala svjetskog prvenstva u Kataru nakon remija s Belgijom (0:0), a u nokaut fazi je zaista sve moguće, što je pokazala i grupna faza katarskog Mundijala. Dakle, Dalićevi izabranici će u osmini finala igrati protiv senzacije turnira Japana, koji je srušio Španjolsku 2:1. Tome se zaista nitko nije nadao, a najmanje Njemačka koja se kao i Belgija oprostila od natjecanja u vrlo ranoj fazi. Podsjetimo, u skupini smo osvojili pet bodova uz jednu pobjedu i dva remija, Maroko je završio kao prvoplasrani.

Inače, s Japancima smo igrali tri puta, jednom smo dobili, jednom remizirali te jednom izgubili. U slučaju da slavimo protiv Japana, u četvrtfinalu bi vjerojatno išli na moćni Brazil, jednog od favorita turnira kojeg predvodi atomski napad. Ipak, još nije poznato kakvo je stanje s najboljim igračem Neymarom. 

U slučaju da iznenadimo nogometni svijet i izbacimo Carioce, onda bi se u polufinalu mogli naći s Argentinom koja nam je već stara mušterija iz Rusije 2018. godine, odnosno s Nizozemcima koje s klupe vodi iskusni lisac Louis van Gaal. 

Kada ovako pogledate situaciju, uopće nije nemoguće da ponovimo uspjeh sa prošlog svjetskog prvenstva, uz malo sreće i naravno puno kvalitete i dobrih utakmica. 

> Specijalna SP emisija, Dalić u suzama, Hrvatska ha krilima Gvardiola opet sanja, u studiju Željko Janković, Dea Redžić i Nino Bule 

Standings provided by Sofascore
 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 66

JU
juma
23:06 01.12.2022.

Evo već nam otvoren put do finala? Daliću zabrani igračima bilo kakav kontakt s medijima i čitanje ovakvih fantazija koje mogu samo štetiti. Igrajte mirno i budite ponizni iz utakmice u utakmicu, sve ostalo su snovi bez pokrića.

Avatar Idler
Idler
22:11 01.12.2022.

Njemačka i Belgija ideju doma...našoj repki ne smijete prigovorit ništ kak god odigrali !

MN
Mr Ned
03:48 02.12.2022.

Bravo dečki bravo Daliću, neka pati kome smeta😀😀😀

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije