Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP U RUKOMETU

Povedi nas, kapetane! Duvnjak lovi set medalja, fali još samo zlato

L'Espagne championne d'Europe pour la deuxième fois
Bertrand Delhomme/PIXSELL
12.01.2021.
u 17:46

Prve tri reprezentacije izborit će plasman u drugi krug koji se igra u Kairu. No, bit će važno prenijeti što više bodova iz prvog kruga, a naša skupina križa se sa skupinom u kojom su Danska, Argentina, Bahrein i Kongo

Rukometaši Hrvatske danas putuju u Aleksandriju gdje će igrati u prvom krugu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. U skupini smo s Japanom, Angolom i Katarom. Prve tri reprezentacije izborit će plasman u drugi krug koji se igra u Kairu. No, bit će važno prenijeti što više bodova iz prvog kruga, a naša skupina križa se sa skupinom u kojom su Danska, Argentina, Bahrein i Kongo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nikad ne tražimo alibi

– Mi smo tu da rušimo barijere. Uvijek mislimo ono najbolje što se može i nikad ne tražimo alibi. Iza nogometa, imamo najveću publiku, najbrojniju publiku i oni znaju jesmo li se mi borili, njih ne možeš prevariti. Nakon djevojaka, opet imamo jednu mušku, jaku reprezentaciju. Imamo godinu rukometa iza nas. Znam da u Egiptu neće biti puno naših ljudi, još ako budemo opravdali svojim ponašanjem i igrom, onda ne sumnjam da ćemo biti hit – istaknut će Lino Červar, izbornik Hrvatske.

U glavu mu je samo Japan.

– Ne želim razmišljati o ostalim suparnicima. Samo Japan. I neće biti lako kao što mnogi očekuju. Morat ćemo biti sto posto koncentrirati od prve minute. Nikako ne želim da se ponovi Brazil koji nas je svladao na zadnjem SP-u u Njemačkoj i taj poraz nas je koštao plasmana u polufinale – istaknuo je Červar.

Zanimljivo je da je upravo Japan bio prvi službeni suparnik reprezentaciji Hrvatske, još tamo 1991. godine. Izbornik je bio Josip Milković, a njegov pomoćnik Lino Červar, Završilo je 23:23. Nikako ne bi bilo dobro da se isti rezultat ponovi u Egiptu...

Favoriti protiv Japana, ali...

– Mislim da je najbitnije da mi idemo iz utakmice u utakmicu, ponavljamo se svake godine. Tako da opet kažem, utakmica po utakmica. Prvi protivnik je Japan, pogledali smo već par videa, igraju nezgodnu obranu 3-3. Mi jesmo favoriti, ali moramo to pokazati na terenu. Moramo doći na teren i 60 minuta baciti se na glavu. Definitivno nije lako igrati pred praznim tribinama, jer svaki sportaš je navikao da nas nose navijači. Smatram da imamo dobru ekipu i da smo spremni za velike stvari, a dokud ćemo dogurati, vidjet ćemo. Mi igramo za vas, vi budite uz nas – poručio je kapetan Domagoj Duvnjak koji je hrvatski rekorder po broju nastupa za Hrvatsku na svjetskim prvenstvima.

Upravo ga je Lino Červar prvi put pozvao na Svjetsko prvenstvo 2007. u Njemačkoj. Imao je Duvnjak tada 19 godina. Na tom svom prvom SP-u debitirao je protiv Rusije i postigao jedan pogodak. Potom je igrao na svjetskim prvenstvima u Hrvatskoj (2009.), Švedskoj (2011.), Španjolskoj (2013.), Kataru (2015.), Francuskoj (2017), Njemačkoj (2019.). Ima tek dvije medalje sa svjetskih prvenstava – srebro uz 2009. i broncu iz 2013. godine. Egipat je idealna prilika da kompletira set medalja, ali ovoga puta sa zlatnom bojom. 

Ivan Pešić (Meškov) vratar

Marin Šego (Montpellier) vratar

Mate Šunjić (Ivry) vratar

David Mandić (PPD Zagreb) lijevo krilo

Manuel Štrlek (Veszprém) lijevo krilo

Zlatko Horvat (Metalurg) desno krilo

Ivan Čupić (Vardar) desno krilo

Marko Mamić (Leipzig) lijevi vanjski

Halil Jaganjac (Nexe) lijevi vanjski

Josip Šarac (Celje) lijevi vanjski

Domagoj Duvnjak (Kiel) lijevi vanjski

Luka Cindrić (Barcelona) srednji vanjski

Igor Karačić (Kielce) srednji vanjski

Janko Kević (Nexe) srednji vanjski

Željko Musa (Magdeburg) kružni napadač

Marino Marić (Melsungen) kružni napadač

Marin Šipić (PPD Zagreb) kružni napadač

Ilija Brozović (Hannover) kružni napadač

Luka Šebetić (Tremblay) desni vanjski

Ivan Martinović (Hannover) desni vanjski

Ključne riječi

Komentara 4

MO
monikakk
15:15 14.01.2021.

I kolko sati je utakmica

Avatar bucka
bucka
18:28 12.01.2021.

Nego jel Duvnjalo ista uplatio za pomoc Baniji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije