Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI TALENT

Potvrđeno: Manchester City želi igrača Hajduka u drugom najvećem transferu!

18.01.2019.
u 09:17

Kupi li zaista City Palaversu za 8 milijuna €, bit će to drugi najveći transfer igrača Hajduka u povijesti. Rekord drži Nikola Vlašić, koji je 2017. prešao u Everton za 9,7 milijuna €. Na drugom je mjestu transfer Nikole Kalinića u Blackburn (7 mil. €).

Dan prije zazvučalo je kao senzacija, no jučer je i službeni Hajduk potvrdio da je Manchester City zainteresiran za njihova najnadarenijeg igrača, 18-godišnjeg veznjaka Antu Palaversu.

– Manchester City pokazao je interes za našeg igrača Palaversu i u ovom trenutku možemo samo potvrditi da su uspostavljeni kontakti – objavili su iz Hajduka putem glasnogovorničke službe bez dodatnih pojašnjenja i detalja.

Engleski velikan spreman je platiti čak osam milijuna eura, a navodno je ideja Cityja da kupi Palaversu te ga ostavi još neko vrijeme na posudbi u Hajduku, gdje bi se razvijao u prirodnom okruženju.

Kapetan U-19 reprezentacije

A onda za godinu, godinu i pol, ako bi se razvijao prema planovima, zamijenio bi defenzivnog veznjaka Cityja, Brazilca Fernandinha. Navodno se Palaversa jako svidio treneru “građana”, karizmatičnom Pepu Guardioli. A Španjolac itekako ima njuha za kvalitetnog igrača.

Inače, Ante Palaversa rodom je iz Žrnovnice, odrastao je i živi u trokutu Žrnovnica – Stobreč – Podstrana, gdje je igrao nogomet po uzoru na oca Ivana, nogometaša Mosora, Primorca, Poljičanina. Prošao je sve omladinske selekcije hrvatske reprezentacije, kapetan je U-19 reprezentacije. Ove sezone ušao je u prvu momčad Hajduka te bio možda i jedina svijetla točka bijelih u protekloj sumornoj sezoni koju je Hajduk završio na tek šestom mjestu s 22 boda zaostatka za vodećim Dinamom.

Zanimljivo je da je Palaversa pod radar europskih velikana stigao iako je odigrao tek 17 utakmica za senirosku momčad Hajduka – 14 u prvenstvu, dvije u kupu i jednu u Europi.

Ante: Ispunio mi se san

Za klupski portal Hajduk.hr Ante Palaversa dao je jučer intervju, govorio je o tome kako protječu pripreme, koliko je zadovoljan afirmacijom u prvoj momčadi te nešto o očekivanjima u nastavku sezone.

– Kada sam zaigrao za Hajduk, ispunio mi se dječački san, jako sam sretan što sam dobio priliku u prvoj momčadi jer sam za to radio cijeli svoj život. Rezultatima u prvom dijelu sezone svi skupa ne možemo biti zadovoljni, svjesni smo toga, zato smo došli tu pripremiti se što bolje i pokazati pravo lice Hajduka u nastavku – između ostalog je kazao Palaversa.

O mogućem transferu u City nije govorio. Za to ima vremena, ionako je odluka na klubu.

Navijači bi sigurno bili nesretni zbog prodaje domaćeg talenta, no sumnjamo da bi Hajduk odbio tako izdašnu ponudu za klinca koji je praktički tek zakoračio u seniorski nogomet. Osam milijuna eura od ponajboljeg kluba Europe ponuda je koja se ne dobiva često...

>> Pogledajte trening igrača Dinama u Turskoj

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar zagorac2
zagorac2
10:27 18.01.2019.

stvarno se vec dugo nisam toliko nasmijao

RI
ribar110
10:08 18.01.2019.

Gdje bi se razvijao u prirodnom okruženju...kaže Večernji.

ZC
zorro.cz
17:44 18.01.2019.

gle, moj komentar od jutros je obrisan... prije dvije godine sam otkazao pretplatu na vecernji list koji sam čitao od 1975. kad sam naučio čitati. a moji roditelji su ga čitali još davnih 60-ih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije