Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bacio medalje

Potresna priča: Dvostruki doprvak Jugoslavije danas preživljava kao smetlar

Ljubiša Avramelović
Foto: Screenshot
27.12.2019.
u 11:43

- Sve medalje sam odnio i bacio u selo. Podsjećale su me na ono šta sam nekad bio i što sam sad. Boljelo me dok sam ih gledao - kazao je

Srpske medije ponovo je zaintrigirala sudbina Ljubiše Avramelovića, dvostrukog boksačkog doprvaka u pokojnoj Jugoslaviji.

Naime, nekadašnji vrsni sportaš iz Zaječara danas radi kao smetlar.

Nastupio je u 350 borbi, od 1979. do 1985. godine četiri puta je u papir-muha kategoriji bio prvak Srbije, a uspjeli su ga poraziti samo 38 puta.

- Kako je vrijeme prolazilo, shvatio sam da me čeka ono što i mnoge boksače. Čim su završili karijeru, svi su ih zapostavili. Eto, to se dogodilo i meni. Ni nekad se nije baš moglo živjeti od boksa, ali se živjelo bolje - prenosi njegovu priču portal Telegraf.  

Početkom devedesetih neimaština ga je nagnala da preseli u Austriju. 

- Čistio sam zgrade, radio sam u nekoj trgovini i spavao u podrumu kod tog gazde. Prao sam i suđe. Posao nikad nisam birao. Tamo sam bio sam, a novac sam slao obitelji.

Kada se vratio 1996. godine u Srbiju, supruga se već preudala i izbacila ga na ulicu.

- Našla je drugog, istjerala me. Tri dana sam spavao pored rijeke Timok dok nisam našao stan. Bio je travanj. Skupio bih kartone, legao na njih, pa se opet pokrio drugim kartonimaSvi su me lagali tada, obećavali mi i posao i stan...

U međuvremenu se uspio zaposliti kao djelatnik Gradske čistoće, a živi u skromnoj kućici u kojoj jedna prostorija čini kuhinju, dnevni boravak i spavaću sobu.

- Sve medalje sam odnio i bacio u selo. Podsjećale su me na ono šta sam nekad bio i što sam sad. Boljelo me dok sam ih gledao. Ako unuka poželi, samo ću ih njoj jednom pokazati. Drugi su uvijek imali neku korist od tih medalja, ja najmanje - kazao je.  

Do mirovine su mu ostale još dvije godine. Tada će napuniti 65 godina.

- Dok vrijediš, tapšaju te po ramenu. Poslije te zaborave. Ali ne kajem se što sam boksao.

Ključne riječi

Komentara 74

BL
Blender
12:01 27.12.2019.

Biti smetlar nije sramota, barem u svijetu u kojemu ja zivim!! Biti korumpiran i iznevjeriti svoj narod je nesto o cemu se treba pisati svakodnevno u novinama a ima materijala na pretek!!

BA
BakaMraz
13:23 27.12.2019.

Koga briga za vijesti iz Srbije? Donekle razumijem da vi to u redakciji morate objaviti, ali vi zivite zbog i od nas citatelja a nas krasno zaboli za vijesti iz Srbije!

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
13:33 27.12.2019.

Čitam neki dan na kuriru žale se Srbi kako u Švajcarskoj se teško živi ne možeš od jedne plate a i susjed te prijavi za svaku sitnicu .. javio se milion drugih iz Srbije koji kažu : " ovde nemaš ni za burek " eto takva situacija ja im vjerujem a nama se svakodnevno prezentiraju silna ulaganja još malo pa nama uzor 😀

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije