Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI POLUFINALA LP

Potres u Liverpoolu: Klopp se žestoko posvađao s jednim od ključnih ljudi

Jurgen Klopp
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
30.04.2018.
u 11:41

- Donio sam mnogo dobre odluke u karijeri, ali najbolja je bila imenovanje Željka Buvača za pomoćnika. Od njega sam toliko toga naučio o nogometu i još učim. A nekad smo kao bračni par - rekao je svojedobno Klopp.

Potres u Liverpoolu uoči uzvratne utakmice s Romom u polufinalu Lige prvaka. Željko Buvač (56), pomoćnik Jurgena Kloppa, napustio je redse i nakon 17 godina završio suradnju s njemačkim trenerom.

Buvača, bosanskog Srbina rođenog u Omarskoj, mediji su proteklih godina opisivali kao taktičkog genijalca koji vuče konce iz sjene. No, njegovi odnosi s Kloppom su zahladili i na kraju su se razišli. U posljednje vrijeme Klopp i njegov pomoćnik nisu uopće razgovarali niti je Buvač dolazio na sastanke o taktici i pomagao u izboru momčadi.

Buvač je Kloppa pratio od Mainza, preko Borussije Dortmund do Liverpoola, a koliko ga je Nijemac cijenio svjedoči i jedna izjava iz vremena kad su bili u odličnim odnosima.

- Donio sam mnogo dobre odluke u karijeri, ali najbolja je bila imenovanje Željka Buvača za pomoćnika. Od njega sam toliko toga naučio o nogometu i još učim. A nekad smo kao bračni par - rekao je svojedobno Klopp.

Liverpool je objavio da je Buvač, kojega zovu "Mozak", zbog osobnih razloga uzeo odmor. Još nije poznato tko će ga zamijeniti, no Klopp trenutno nema vremena razmišljati o tome. Liverpool u srijedu protiv Rome brani 5:2 u uzvratu polufinala Lige prvaka, a najelitnije nogometno natjecanje jedino je u kojem redsi mogu osvojiti trofej ove sezone.

Komentara 1

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
17:16 30.04.2018.

Bravo Klopp!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije