Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split

Potres u Hajduku! Predsjednik Jasmin Huljaj otišao bez jasnog objašnjenja

19.02.2019.
u 08:47

Ovo je moja osobna odluka, koju sam donio sam. Nakon šest-sedam mjeseci rada u klubu odlučio sam otići – šokirao je Huljaj

Nogometni klub Hajduk od jučer nema predsjednika! Dojučerašnji prvi čovjek splitskog velikana Jasmin Huljaj podnio je šokantnu, javnosti baš ničim najavljenu ostavku. I to svega sedam mjeseci nakon što je postao predsjednik Hajduka (4. srpnja).

– Ovo je moja osobna odluka, koju sam donio sam. Nakon šest-sedam mjeseci rada u klubu odlučio sam otići – šokirao je Huljaj, a potom ne baš uvjerljivo objasnio razloge ostavke:

>> Pogledajte kako je nastala hajdučka milenijska fotografija

– Obiteljska situacija je puno pridonijela, odvojenost od njih jer žive u Rijeci. Odlučio sam o tome prvi put razgovarati s Nadzornim odborom početkom siječnja, najavio sam im svoju odluku, a onda sam na drugom sastanku i definitivno prelomio.

Otišao zbog bolje ponude

Teško su riječi išle iz Huljaja, a doista je neshvatljivo, pomalo i neozbiljno napustiti ovako važnu funkciju bez jasnih razloga. Jer, gospodin Huljaj mogao je pretpostavljati da će na ovoj odgovornoj funkciji patiti njegov odnos s najbližima.

No, priča se da je Huljaj ovako olako napustio Hajduk i zbog jedne novčano jako primamljive ponude iz jedne farmaceutske tvrtke.

Onda je Huljaj nastavio u optimističnijem tonu.

– Ostvarili smo financijsku stabilnost i preduvjete da dođe i do sportskih uspjeha. Zadovoljan sam svime što se dogodilo unatrag šest mjeseci te sam ponosan na to kako trenutačno stvari u klubu stoje. Hajduk je danas stabilan klub. I ovu svoju odluku vidim kao napredak kluba, jer doći će novi predsjednik koji će nastaviti ondje gdje sam ja stao. Vraćam se u farmacijsku industriju kako bih se približio obitelji u Rijeci, ali ću nastaviti podržavati klub kao lobist u poslovnom svijetu – naglasio je Huljaj.

Predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović najavio je daljnje klupske korake.

– Već u utorak će biti raspisan javni natječaj za novog predsjednika i trajat će osam dana. Tražit ćemo osobu koja ima želju za kontinuitetom. Važno nam je da bude orijentirana na mlađe igrače, da je prisutna stručnost i emocija, da živi za Hajduk – rekao je Perasović te dodao:

1/6

– Možda će se nekome učiniti da je osam dana prekratak rok, no oko ovakve funkcije ionako nema razmišljanja, to ili želiš ili ne želiš. Neće Hajduk biti nekoliko mjeseci bez predsjednika. Tranzicija će krenuti već za dva-tri tjedna, kada Nadzorni odbor odabere najboljeg kandidata.

Naglasio je da razilaženja između Huljaja i NO-a nije bilo.

– Baš nikakvih problema u ljudskom, profesionalnom ili navijačkom smislu nema između nas – zaključio je Perasović.

Nemaju dopredsjednika

Sve to zvuči slatkorječivo, ali ova ostavka ipak budi sumnje. Ako su već u klubu znali mjesec dana da Huljaj odlazi, zašto su press-konferenciju najavili svega 45 minuta prije održavanja, pa su se novinari na Poljudu jedva okupili na vrijeme.

Nije baš način, tako to ozbiljni klubovi ne rade. Također, sada se opet vidi koliko je neozbiljno što Hajduk nema funkciju dopredsjednika kluba.

No, Hajduk će po ubrzanom postupku uskoro imati novog predsjednika, sigurno je već Nadzorni odbor i pronašao neke kandidate u ovih 40-ak dana otkad im je Huljaj najavio ostavku. Možda već imaju i pobjednika, pa je ovako kratak rok od osam dana samo predstava da se ispuni forma.

>> Pogledajte video: Sudac zabio gol

Komentara 4

SM
san.martino
10:20 19.02.2019.

Bidni moj hajduce....sta su ovi rolingstonsi napravili od tebe!

ZB
Zoki-Bijela
11:30 19.02.2019.

Janjicarska posla

AR
Arger
10:10 19.02.2019.

Vjerojatno je prezime Huljaj neke srbe iz Nas Hajduk previse podsjecalo na albansko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije