Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA ZA SANDRU

Potrebno još 2 milijuna kuna, akcija 13. travnja

17.03.2009.
u 17:44

Pripreme za veliku humanitarnu akciju čija je svrha pomoći stradaloj olimpijki Sandri Paović u punom su zamahu. Uskrsni ponedjeljak, 13. travnja, u sportskom Zagrebu bit će u znaku 26-godišnje stolnotenisačice kojoj su u prometnoj nesreći 30. siječnja ozlijeđeni šesti i sedmi vratni kralježak.

Kako pomoći


Sve institucije, tvrtke i građani koje žele pomoći svoj prilog mogu uplatiti na žiro-račun Privredne banke Zagreb: 234 0009 - 15103729 12.

Pozivom na broj 060 888 401 možete pomoći. Cijena poziva iz fiksne mreže je 3,66 kuna, a iz mobilne 4,93 kune.
Za devetomjesečnu rehabilitaciju u specijaliziranoj klinici u Luzernu Vukovarka mora uplatiti 650 tisuća švicarskih franaka (3,120.000 kuna) pet dana prije dolaska. Do sada je prikupljeno nešto više od milijun kuna (telefoni, turniri, uplate), a obitelj pokušava dogovoriti s klinikom da se iznos ipak plati u ratama, tim prije jer bi rehabilitacija mogla trajati i kraće od devet mjeseci.

– Cilj nam je prikupiti 200 tisuća eura i tako približiti Sandru potrebnom iznosu – kaže Tino Šušković, potpredsjednik Sportske udruge studenata Visoke poslovne škole Libertas, jednog od organizatora velike akcije u koju su uključeni i HRT, HOO i Hrvatski stolnoteniski savez.

Program će početi 13. travnja u 10 ujutro na Jarunu utrkom građana “Krug za Sandru”. Plaćat će se simbolična prijavnica, a uz stazu bit će i “škrabica” u koju će građani moći ubaciti dobrovoljne priloge. Središnji dio programa bit će između 20 i 22 sata na Cvjetnom trgu gdje je predviđen koncert (nastup potvrdila Colonia), a želja je da se u isto vrijeme igraju revijalne nogometne utakmice HDZ – SDP, Dinamo – Hajduk, stolnoteniski turnir s 500 djece s kojima bi se družili Zoran Primorac i Tamara Boroš.

Izravni prijenos bit će na HTV-u, kao i središnji pool u koji će građani moći zvati i uključiti se u akciju.

Otac Mišo: Počela je micati nožnim prstima i stopalima
Nakon mjesec i pol dana boravka u bolnici u Rouenu poslije stravične prometne nesreće, hrvatska stolnoteniska reprezentativka Sandra Paović u ponedjeljak je napustila bolnicu te je prevezena u tamošnji rehabilitacijski centar gdje će se oporavljati od teških ozljeda.

– Prema planovima, u tom bi centru trebala ostati tri tjedna, dok ne ojača i ne bude spremna za put u kliniku u Luzernu gdje će biti na višemjesečnoj rehabilitaciji. Sandra je sada psihički i fizički mnogo bolje nego prije te smo poslije svega veliki optimisti i nadamo se da će opet stati na noge – rekao je Sandrin otac Mišo Paović.
Kaže da se Sandra lijevom rukom može normalno služiti, a da se pomaci nabolje vide i na desnoj ruci. Velika je novost da odnedavno može pomalo micati nožnim prstima i stopalima.

– To je veliki korak naprijed koji nam ulijeva još veću nadu u njezin oporavak. Liječnici i dalje ne žele davati nikakve prognoze, ali mi iz dana u dan primjećujemo ohrabrujući napredak. Znamo da je ona veliki borac i da će se maksimalno boriti da se oporavi – rekao je Mišo Paović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije