Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDUŠ

Potporu države zbog korone zatražili Dinamo, Hajduk, Rijeka, PPD Zagreb, Jug...

Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
08.05.2020.
u 20:41

Temeljem Odluke o potpori za očuvanje radnih mjesta u sustavu športa pogođenim koronavirusom (COVID-19) Središnji državni ured za šport je od 20. travnja počeo sa zaprimanjem zahtjeva, obradom te isplatom sredstava za mjesec ožujak i travanj 2020.

Do sada je 1041 zaposlenik u 480 pravnih subjekata iz sustava sporta ostvario pravo na potporu za mjesec ožujak, a još je deset zahtjeva u obradi, objavio je u petak Središnji državni ured za šport (SDUŠ).

Temeljem Odluke o potpori za očuvanje radnih mjesta u sustavu športa pogođenim koronavirusom (COVID-19) Središnji državni ured za šport je od 20. travnja počeo sa zaprimanjem zahtjeva, obradom te isplatom sredstava za mjesec ožujak i travanj 2020.

"Za mjesec ožujak potporu je zatražilo 539 pravnih osoba za 1215 zaposlenika, a pravo na potporu do sada je ostvarilo 480 pravnih osoba za 1041 zaposlenika", stoji u priopćenju SDUŠ-a.

Na popisu 480 pravnih osoba kojima je potpora odobrena su i tri najtrofejnija nogometna kluba GNK Dinamo, HNK Hajduk i HNK Rijeka, a od nogometnih prvoligaša na popisu su još koprivnički Slaven Belupo, NK Varaždin i pulska Istra 1961. Potporu su zatražili i dobili nekadašnji europski košarkaški prvaci Split i Cibona, Hrvatski košarkaši savez, rukometni europski prvaci PPD Zagreb i koprivnička Podravka Vegeta, višestruki vaterpolski europski prvak dubrovački Jug AO, itd.

U obradi je još 10 zahtjeva, a kada svi zahtjevi budu obrađeni, Središnji državni ured za šport objavit će konačnu listu pravnih osoba koje su ostvarile pravo na potporu za mjesec ožujak.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije