Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUBILI I SA 0:7

Potop San Josea na domaćem ledu

San Jose
AFP
26.11.2009.
u 09:17

Serija Chicago Blackhawksa se nastavlja. Dobili su i osmu utakmicu zaredom i to su u srijedu navečer učinili sa stilom. Pobijedili su u gostima San Jose 7:2.

San Jose je i dalje najbolja momčad u cijeloj ligi, pa tako i u Zapadnoj konferenciji, no sada se Chicago približio na četiri boda zaostatka.

Ovog ljeta je u Chicago došao Marian Hossa iz Detroita, gdje se nije snašao dolaskom iz Pittsburgha, no u Chicagu ovaj sjajni igrač nudi sve najbolje od sebe. Osjetili su to i igrači San Josea, jer je na njihovom ledu postigao dva pogotka.

Nevjerojatno zvuči da je četiri minute prije kraja Chicago vodio sa čak 7-0, a osim spomenutog Hosse istaknuo se i Duncan Keith sa tri asistencije. Isto tako, u seriji od osam pobjeda Chicago je postigao 34 pogotka, što je više od četiri po ogledu.

Na vrhu Istočne konferencije se nalaze aktualni prvaci, igrači Pitsburgha, te Washingtona, sa po 34 boda. Obje momčadi su u srijedu upisale domaće pobjede.

Washington je s 2-0 svladao Buffalo, a njihov vratar Varlamov je obranio svih 25 udaraca prema domaćim vratima. Dakako, strijelac je opet bio Rus Aleksandr Ovečkin (pogodak za 1-0), a slavlje je potvrdio Eric Fehr.

Pittsburgh je s 3-1 pobijedio Montreal, no neizvjesnosti nije bilo jer su pogocima Crosbyja, Guerina i Gončara vodili 3-0 na ulazu u zadnju trećinu.

Dobili smo još jednu potvrdu da igrači Detroita, prije dvije godine najbolja momčad NHL lige, a prošle sezone finalisti, prolaze kroz krizno razdoblje. Tek su na desetom mjestu Zapadne konferencije, a u srijedu nisu uspjeli niti postići pogodak Atlanti na domaćem ledu. Poraženi su 2-0, a slavlje su gostima donijeli Nik Antropov i Slava Kozlov. Čak 40 udaraca su imali igrači Detroita, ali malo im je to koristilo...

NHL liga, srijeda:

Tampa Bay - Toronto 3-4

New Jersey - Ottawa 3-1

NY Islanders - Philadelphia 1-2

Washington - Buffalo 2-0

Detroit - Atlanta 0-2

Florida - NY Rangers 1-2 (kazneni udarci)

Pittsburgh - Montreal 3-1

Dallas - St. Louis 3-4 (kazneni udarci)

Minnesota - Boston 1-2 (kazneni udarci)

Colorado - Nashville 3-4 (produžetak)

Edmonton - Los Angeles 1-3

Calgary - Phoenix 2-1

Anaheim - Carolina 3-2

San Jose - Chicago 2-7

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije