Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alex Morgan zabila pet golova

Postavile rekord SP-a po broju postignutih pogodaka na utakmici

Nogometašice SAD-a
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
12.06.2019.
u 10:55

Dosadašnji rekord držale su reprezentativke Njemačke koje su 2007. godine pobijedile Argentinu s 11-0

Utakmicom reprezentacija SAD-a i Tajlanda, u kojem su američke nogometašice slavile s 13-0 te tako postavile novi rekord svjetskih prvenstava po broju postignutih pogodaka na jednoj utakmici i ostvarile najuvjerljiviju pobjedu, kompletirano je prvo kolo Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Dosadašnji rekord držale su reprezentativke Njemačke koje su 2007. godine pobijedile Argentinu s 11-0.

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

Nogometašice SAD-a
1/17

U dvoboju skupine F za Tajlanđanke situacija nije bila loša nakon prvih 45 minuta, jer su zaostajale samo za tri pogotka. No, u drugom poluvremenu su u dva navrata imale razdoblja u kojima su popustile pred naletima Amerikanki i primile ukupno 10 pogodaka, što je također novi rekord po broju golova postignutih u jednom poluvremenu.

Od 50. do 56. minute lopta je četiri puta završila u mreži tajlandske reprezentacije, a od 74. do druge minute dodanog vremena mreža se tresla još šest puta. 

Na utakmici odigranoj u Reimsu pred 18.000 gledatelja, još je jedan rekord izjednačen. Napadačica Alex Morgan postigla je pet pogodaka (12, 53, 74, 81, 87) i time se izjednačila sa sunarodnjakinjom Michelle Akers, koja je pet pogodaka postigla u pobjedi 7-0 protiv Tajvana na SP-u 1991. u Kini.

U utorak su odigrane još dvije utakmice 1. kola. U skupini E Nizozemke su u Le Havreu s minimalnih 1-0 pobijedile Novi Zeland, a pogodak vrijedan tri boda postigla je Jill Roord u drugoj minuti dodanog vremena, dok je u skupini F Švedska u Rennesu svladala Čile s 2-0 golovima Kosovare Asllani (83) i Madelen Janogy (90+4).

Danas su na rasporedu prve utakmice 2. kola u skupinama A i B. Od 15 sati će u Grenobleu igrati Nigerija i Južna Koreja, a iz skupine A na rasporedu je i dvoboj Francuska - Norveška u Nici, s početkom u 21 sat. Od 18 sati u Valenciennesu bit će odigran meč iz skupine B Njemačka - Španjolska.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije