Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duje Ćaleta-Car

Postao sam glavni negativac, a zbog vatrenih nisam bio na sestrinoj svadbi

Duje Ćaleta-Car
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
23.08.2019.
u 21:17

Hrvatski reprezentativac dugo je šutio i sada je prvi puta progovorio nakon otkazivanja nastupa za mlade vatrene na Euru za igrače do 21 godine

Duje Ćaleta-Car (22) nije se našao na Dalićevom popisu reprezentativaca za kvalifikacijske utakmice sa Slovačkom u Trnavi (6. rujna) i Azerbajdžanom u Bakuu (9. rujna).

Stoper Marseillea u prošloj akciji A-vrste ostao je na klupi i protiv Walesa i protiv Tunisa. Ovo nepozivanje možda je i kazna što se Duje nije odazvao pozivu U-21 reprezentacije za Europsko prvenstvo, objašnjavajući to željom kluba da ga ima odmornog na početku priprema.

>>> Pogledajte što je Davor Šuker rekao o gostovanju reprezentacije na Poljudu

- Nikad, baš nikad nisam odbio igrati za hrvatsku reprezentaciju! Uostalom, zbog nastupa u prijateljskoj utakmici za U-20 vrstu propustio sam i sestrinu svadbu, tako da cijela ova priča nema veze s istinom i jako boli - rekao je Duje Ćaleta-Car za 24 sata.

Hrvatski reprezentativac dugo je šutio i sada je prvi puta progovorio nakon otkazivanja nastupa za mlade vatrene na Euru za igrače do 21 godine. Potvrdio je kako su u Marseilleu tražili da ne ide na Euro već da se odmori do početka priprema.

- Marseille je tada u HNS poslao službeni dopis, pa zatražio, ako je moguće, da me se oslobodi nastupa na EP-u za igrače do 21 godine - rekao je Duje te dodao da je s izbornikom razgovarao svega 30 sekundi: 

- Ne znam otkud izborniku Gračanu priča da sam umoran ili da ne želim igrati za U-21 reprezentaciju. Nikad nisam nikome rekao kako sam umoran ili kako ne želim nastupati za Hrvatsku, pa nisam mogao vjerovati kada sam sljedeći dan u medijima vidio te njegove izjave. Ništa od toga nije bila istina. Izbornik Nenad Gračan me razočarao.

Duje prolazi kroz teško razdoblje te priznaje kako zbog otkazivanja mlade reprezentacije pati njegova obitelj. 

- U javnosti me se prikazuje kao glavnog negativca, a najviše mi je žao obitelji. Njih poznaje cijeli grad, sada im ljudi prigovaraju na ulici "što Duje glumi". A već su i oni umorni od silnog objašnjavanja što se točno dogodilo. Obitelj mi je pod velikim pritiskom, a to najviše boli - istaknuo je Duje Ćaleta-Car.

>> Pogledajte galeriju s dočeka vatrenih nakon svjetskog srebra u Rusiji

Duje Ćaleta-Car
1/88

Komentara 26

AM
ajme_meni
21:41 23.08.2019.

Ajde ne s..i,sad kad si za...,onda ti je ža. Za tvoje dobro,riješi se one škrpine !!!!

TO
Tomi0713
23:51 23.08.2019.

Dok se izvlaci dobro je ,to znaci da mu je stalo

DU
Deleted user
21:38 23.08.2019.

Gledaj to s pozitivne strane i nek ti cilj bude opet postati pozitivac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije