Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE OPREZA

Posljedice koronavirusa: Odgođeno finale Kupa kralja, Fed Cupa, otkazane skijaške utrke...

Atletico, Real, Kup Kralja (1)
Foto: Reuters/Pixsell
11.03.2020.
u 19:12

Španjolski nogometni savez odgodio je odigravanje utakmice finala španjolskog kupa između Athletic Bilbaoa i Real Sociedada zbog širenja koronavirusa pa se ona neće igrati 18. travnja u Sevilli kako je bilo predviđeno.

Idući tjedan bi trebao biti određen novi datum, ovisan o situaciji sa širenjem koronavirusa, izvijestio je savez. Utakmica bi se mogla igrati 30. svibnja, tjedan dana nakon završetka prvenstva.

Odluka o odgodi donesena je nakon sastanka predsjednika saveza sa predsjednicima Athletica i Real Sociedada.

U Španjolskoj je do sada zabilježeno 2.188 slučajeva koronavirusa pri čemu je 49 osoba preminulo, a 183 ozdravile.

U južnoj pokrajini Andaluziji gdje će se igrati finale dijagnosticiran je koronavirus na 71 osobi.

Suspendirana je i utakmica druge lige između Mirandesa i Numancije koja se trebala igrati u subotu pred praznim stadionom.

Ona se trebala igrati u pokrajini Castilla i Leon, jednoj od najpogođenijih koronavirusom, pa je tamošnja regionalna vlada donijela odluku o suspenziji utakmice.

To je zasad jedina prvenstvena suspendirana utakmica nakon što je La Liga, organizator natjecanja, u ponedjeljak odredila da će se iduća dva kola prve i druge lige igrati bez publike.

Zbog koronavirusa odgođen finalni turnir Fed Cupa i mečevi razigravanja

Finalni turnir Fed Cupa, koji je trebao biti održan od 14. do 19. travnja u Budimpešti, odgođen je zbog toga što je mađarska Vlada, kao mjeru u borbi protiv širenja koronavirusa, zabranila okupljanje u zatvorenim prostorima za više od 100 ljudi, priopćila je u srijedu Međunarodna teniska federacija (ITF).

ITF je odlučio da neće biti odigrani ni mečevi razigravanja, koji su trebali biti održani 17. i 18. travnja na osam različitih lokacija u svijetu.

ITF je odlučan održati finalni turnir Fed Cupa i preostale mečeve u 2020. te u suradnji s mađarskom Vladom, Mađarskim teniskim savezom i Ženskom teniskom udrugom (WTA) traže nove prikladne termine, prateći istovremeno razvoj situacije sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom.

"Iznimno smo razočarani što smo morali donijeti takvu odluku, ali ne želimo ugroziti sigurnost i dobrobit igračica, trenera, osoblja i gledatelja. Odluka nije bila laka: prijetnja širenja COVID-19 je ozbiljna i zahtijeva naše odgovorno ponašanje, kao federacije i kao ljudskih bića. Ovo je situacija koja nadilazi sportske okvire", izjavio je predsjednik ITF-a David Haggerty.

"Novi datumi Finala i mečeva u razigravanju bit će određeni u nadolazećem razdoblju, ovisno o tome koliko će tenis biti pogođen širenjem COVID-19. Pratit ćemo situaciju i donositi odluke koje će se temeljiti na činjenicama, službenim podacima i preporukama stručnjaka", zaključio je u Haggerty u priopćenju Međunarodne teniske federacije.

Zbog koronavirusa odgođen Kongres FIFA-e

Jubilarni 70. Kongres Međunarodne nogometne federacije (FIFA), koji se trebao održati 5. lipnja u glavnom gradu Etiopije Addis Abebi, zbog koronavirusa odgođen je za 18. rujna, objavila je krovna nogometna organizacija.

Kako se navodi, ova odluka je donesena zbog preporuka Svjetske zdravstvene organizacije, te otežanog putovanja u zemljama koje su najviše pogođene virusom.

Osim toga, sastanak Vijeća FIFA-e planiran za petak 20. ožujka, također je premješten do datuma koji još nije potvrđen u lipnju ili srpnju. Sastanak će se održati u Zurichu ili putem video konferencije.

Otkazane utrke u Areu, Brignone osvojila Veliki kristalni globus

Posljednje tri utrke skijašica za Svjetski kup, koje su trebale biti održane od četvrtka do subote u švedskom Areu, otkazane su zbog opasnosti od širenja koronavirusa pa je Veliki kristalni globus osvojila Talijanka Federica Brignone, objavili su talijanski i austrijski mediji pozivajući se na vijest iz Međunarodne skijaške federacije (FIS).

To je prvi Veliki kristalni globus za jednu talijansku skijašicu.

Brignone je do posljednje tri utrke sakupila 1378 bodova, 153 više od Amerikanke Mikaele Shiffrin, koja zbog smrti oca nije nastupala još od kraja siječnja, a planirala je povratak utrkama baš u Areu, gdje su trebali biti održani paralelni slalom, veleslalom i klasični slalom.

Do očeve smrti Shiffrin je bila vodeća skijašica svijeta, a nakon otkazivanjem završnice u Cortini d'Ampezzo, slaloma i veleslaloma u Ofterschwangu te spomenutih utrka u Areu, braniteljica naslova ostala je bez ijednog Kristalnog globusa.

Mali veleslalomski kristalni globus osvojila je također Federica Brignone, a slalomski je otišao u ruke Slovakinje Petre Vlhove, treće u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sa 1189 bodova. Švicarka Corinne Suter osvojila je Male globuse u brzim disciplinama, spustu i superveleslalomu.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije