Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Angažirao profesionalca

Posebna kategorija 'bisera': Uhvatili su ga kako vara u humanitarnoj utrci

Daniel Abt
Foto: DPA/Pixsell
24.05.2020.
u 23:07

Kažnjen je s 10.000 eura koje će morati uplatiti nekoj od humanitarnih organizacija

Njemački vozač formule 3 Daniel Abt kažnjen je s deset tisuća eura zato što je varao u humanitarnoj virtualnoj utrci.

Abt je kažnjen jer je u humanitarnoj utrci Formule E "Race at Home Challenge" na kojoj se prikupljao novac za UNICEF, angažirao profesionalnog igrača da igra umjesto njega.

U "Race at Home Challengeu" sudjeluju 22 vozača formule E, a Abt nakon četiri kola nije uspio sakupiti niti jedan bod. Nakon toga je angažirao 18-godišnjeg Lorenza Hoerzingana koji se natječe u FE Challenge seriji, prvenstvu za vozače Esporta. 

Već u prvom nastupu Hoerzingan je pod Abtovim imenom osvojio treće mjesto. Međutim, provjerom IP adrese otkriveno je kako Abt nije bio za upravljačem nakon čega je isključen iz utrke zbog nesportskog ponašanja.

Kažnjen je i sa 10.000 eura koje će morati uplatiti nekoj od humanitarnih organizacija.

- Želio bih se ispričati Formuli E, svim svojim navijačima, svom timu i svojim kolegama. Nisam to shvatio toliko ozbiljno koliko bih trebao. Osobito mi je žao zbog toga jer znam koliko je posla uloženo u ovaj projekt organizacije Formule E - rekao je 27-godišnji Nijemac.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar MariaJE95
MariaJE95
08:40 25.05.2020.

w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije