Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometni rat?

Poruka Našičanima iz Zagreba: U paklu tražite ključeve raja!

08.04.2021.
u 17:33

- PPD Zagreb apsolutno želi da se Paket24 Premijer liga završi, da se odigraju preostali susreti Kupa i održi Festival rukometa, ali ne po cijenu zdravlja igrača, stručnih stožera i djelatnika ne samo našeg kluba, već i svih drugih klubova Paket24 Premijer lige koji većinski podržavaju zahtjev za privremenim prekidom prvenstva – piše između ostaloga u priopćenju

U Zagrebu će se danas sastati Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza, a posebno će biti zanimljiva točka “razno” pod kojom će se razmatrati prijedlog rukometnog kluba PPD Zagreb i Zagrebačkog rukometnog saveza.

Naime, “plinari” su zbog situacije s koronavirusom, posebice u svom klubu gdje je trenutno 16 igrača izvan treninga, predložili prekid domaće lige na 15 dana. Naravno, taj prijedlog nikako ne prihvaća rukometni klub Nexe iz Našica pa sada imamo sličnu situaciju kao prije godinu dana kada su se dva naša najbolja kluba svađala oko Ivana Sršena.

– Odmah želim istaknuti da ne želim svađu s PPD Zagrebom ni s ijednim drugim klubom. Mi samo želimo da se liga igra, odnosno da igraju klubovi koji imaju dovoljan broj zdravih igrača. Što znači prekid prvenstva na 15 dana? Što ako se nakon toga ponovno dogodi isti slučaj? Zar ćemo opet prekidati prvenstvo na 15 dana – pita se Josip Ergović, predsjednik našičkog kluba.

U PPD Zagrebu bili su pak neugodno iznenađeni reakcijom iz Našica pa su poslali priopćenje kako bi pojasnili o čemu je tu zapravo riječ.

– Tragom informacije koja se pojavila u hrvatskim medijima i priopćenja koje je javnosti poslao klub iz Našica, rukometni klub PPD Zagreb želi obavijestiti da nikada i nigdje nije tražio prekid prvenstva, već samo odgodu dok se ne stvore normalni uvjeti za natjecanje. Nekorektno je i nesportski optužiti PPD Zagreb da želi prekid prvenstva. Tragična je činjenica da problem s koronom koji se pojavio u našem klubu bolje razumiju u Beču nego u Našicama.

- PPD Zagreb apsolutno želi da se Paket24 Premijer liga završi, da se odigraju preostali susreti Kupa i održi Festival rukometa, ali ne po cijenu zdravlja igrača, stručnih stožera i djelatnika ne samo našeg kluba, već i svih drugih klubova Paket24 Premijer lige koji većinski podržavaju zahtjev za privremenim prekidom prvenstva – piše između ostaloga u priopćenju.

I jedan i drugi klub barem u složni u jednome – da se liga produlji do 30. lipnja kako bi se sve utakmice mogle odigrati do tog vremena. I ne bi Paket24 Premijer liga bila jedina koja bi se igrala do kraja lipnja. Naime, njemačka liga, najjača u Europi, igra se do 27. lipnja.

– Stav je PPD Zagreba da se u suradnji svih klubova i HRS-a pokuša pronaći rješenje da se igrači svih klubova, službene osobe i djelatnici koji sudjeluju u organizaciji utakmica cijepe i da se tako potencijalni rizik zaraze svede na najmanju mjeru. Svakako ne smatramo rješenjem za hrvatski rukomet da RK PPD Zagreb ili bilo koja druga momčad igra s većinom igrača iz juniorskog ili kadetskog pogona što bi očito pojedinima odgovaralo ne bi li ostvarili ciljeve za koje nisu sposobni u regularnim uvjetima - istaknuo je Vedran Šupuković, predsjednik rukometnog kluba PPD Zagreb.

I još je nešto zasmetalo zagrebaše u javnom istupu Josipa Ergovića...

– Gospodin Ergović insinuira da naš klub ima financijskih i organizacijskih problema, pa bismo ga uputili na javno dostupna financijska izvješća na našim stranicama koja ga u potpunosti demantiraju, za razliku od izvješća njegovog kluba koja nisu dostupna za sve godine iako je to zakonska obveza. I na kraju, jedna stara mudra izreka kaže: „Teško onome tko u paklu traži ključeve raja“ – zaključio je Šupuković. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije