Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PET GODINA NAKON Od 17 zlatnih reprezentativaca ostalo ih je osam

Portugalska se obitelj prepolovila

17.12.2008.
u 10:03

Na svoj trofejima optočeni put družba Line Červara krenula je prije pet godina na Svjetskom prvenstvu u Portugalu. Na pobjedničkom postolju stajali su Vlado Šola, Valter Matošević, Mario Kelentrić, Nikša Kaleb, Renato Sulić, Ivano Balić, Božidar Jović, Blaženko Lacković, Vedran Zrnić, Igor Vori, Davor Dominiković, Mirza Džomba, Tonči Valčić, Slavko Goluža, Denis Špoljarić, Petar Metličić i Goran Šprem, koji kao sedamnaesti igrač nije ulazio u postavu.

‘Portugalci’ - navijači Kada se krenulo u utrku za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2009. učinjeno je to i zbog želje da se generaciji koja nam je donijela toliko zadovoljstva pruži prilika da zaigra pred svojim navijačima. No, dosta će “Portugalaca” na SP-u kojem smo domaćini biti - navijači.

Božidar Jović, najbolji kružni napadač olimpijskog turnira u Atlanti 1996., prvi je napustio trofejnu rukometnu obitelj. Koljeno je stvaralo previše problema i Jović je prekinuo lijepu karijeru preuzevši ulogu sportskog direktora zagrebaša.

Valter Matošević, vratar s dva olimpijska zlata, oprostio se od reprezentacije nakon atenskog zlata, premda je nastavio uspješnu karijeru. Branio je u Njemačkoj i Španjolskoj, sada je u Kopenhagenu. Vladu Šolu, vratara koji je bio detonator momčadi i koji je fantastično komunicirao s tribinama, iz tog društva odvela je ozljeda ramena. Ljetos je okončao karijeru, na SP-u bit će glavni RTL-ov čovjek iz rukometnog svijeta. Mario Kelentrić brani u Njemačkoj, nedavno je branio i u kvalifikacijama za EP, ali Červar ga nije uvrstio u popis 28 kandidata.

Kapetan tog društva, trofejni Slavko Goluža oprostio se kada je bio na vrhuncu. Červarov je trener u reprezentaciji, vodi i juniorsku selekciju i Sisciju, usto je i dopredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora.

Nikša Kaleb otišao je ljetos, kako sam voli reći, sa stilom, premda je u duši gledao prema dolazećoj smotri. Klub mu nije ponudio novi ugovor i to mu je bio jasan signal.

Vrijeme nosi svoje
Davora Dominikovića neće biti zbog teške ozljede. Renato Sulić je nezadovoljan nakon Pekinga najavio da više neće igrati za reprezentaciju i ostao je pri toj odluci. Učinio je to nakon njega i Mirza Džomba, ali se predomislio i izbornik ga je uvrstio među kandidate. No, Džombino koljeno baš i nije spremno za turnirske napore, pa će on, zapravo, biti na dispoziciji. Ući će u momčad tek ustreba li.

I tko je ostao? Osmorica: Lacković, Zrnić, Vori, T. Valčić, Špoljarić, Metličić, Šprem i Balić. Ivano liječi kralježnicu, svi se nadaju da će igrati, jer bez njega je SP torta bez šlaga. Vrijeme i ozljede nose svoje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije