Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA POPUŠTANJA

Portugalci uoči Hrvatske: Santos ne želi otkriti sastav, često se spominje srebro sa SP

International Friendly - Portugal v Andorra
RAFAEL MARCHANTE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
16.11.2020.
u 17:26

Portugal je već zacementiran na drugo mjesto skupine, dok Hrvatska treba bodove za treće mjesto i ostanak u elitnoj skupini Lige nacija, no i dalje dolaze odraditi ozbiljnu natjecateljsku utakmicu

Portugalski izbornik Fernando Santos i branič reprezentacije te Manchester Cityja Ruben Dias izašli su jučer pred kamere na kratku tiskovnu konferenciju uoči utakmice posljednjeg kola Lige nacija između Hrvatske i Portugala koja je na rasporedu u utorak na Poljudu. 

Portugal je već zacementiran na drugo mjesto skupine, dok Hrvatska treba bodove za treće mjesto i ostanak u elitnoj skupini Lige nacija, no i dalje dolaze odraditi ozbiljnu natjecateljsku utakmicu.

Svi moji igrači imaju isti status i tko god će igrati će biti dobar. Neću reći tko će igrati. Nažalost, nismo uspjeli osvojiti prvo mjesto, ali to ne znaći da ćemo igrati ležerno. Svi moji igrači imaju isti status i tko god će igrati će biti dobar. Iz poštovanja prema drugoj momčadi svijeta. Kod nas se uvijek igra na pobjedu", kaže izbornik Santos.

"Mi uvijek igramo na pobjedu i želimo se pokazati u najboljem svjetlu. Ako olabavimo protiv Hrvatske, imat ćemo puno problema. Hrvatska i Portugal na Euru 2016. bila je jedna od najboljih utakmica na turniru. Tko god je prošao u toj utakmici, išao bi do finala", rekao je Santos.

"Ja ne odlučujem o tome hoće li se i što će se igrati i o tome sam već govorio. Nemam komentara na natrpani raspored", jasan je Portugalac.

Stoper Ruben Dias još se uvijek pronalazi u redovima Manchester Cityja, ali važne i redovite minute dobija i u dresu reprezentacije.

"Imamo maksimalni respekt za Hrvatsku, ipak su oni drugi na svijetu. Šteta da ne možemo više biti prvi, ali igrat ćemo kao da se za nešto borimo jer igramo za ugled naše zemlje", kaže Ruben Dias, te dodaje:

"Situacija s pandemijom je jako izazovna i zahtjeva veliki trud od svih nas. Broj utakmica je jako velik i raspored je natrpan, ali ja kao nogometaš moram dati sve od sebe da jednako dobro igram na svim utakmicama".

"Jako dobro poznajemo hrvatsku reprezentaciju, ali nema previše smisla pojedinačno ih analizirati. Svjesni smo da je Hrvatska dosta jaka i tako ćemo se i postaviti", zaključio je Ruben Dias.

Komentara 6

RO
roland
18:33 16.11.2020.

Valjda ćemo uspjeti, ali za to Livaković mora imati svoj dan. S ovom obranom ne vidim kako da izvučemo pozitivan rezultat.

Avatar Joejordan
Joejordan
17:50 16.11.2020.

Portugal je strašno dobra ekipa po mome su tehnički bolji od Francuza,izgubili jesu od Francuske ali moglo je biti i drugačije kao ekipa su mi se čovjek događalo.

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
10:46 17.11.2020.

1:3......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije