Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJSKA

Portugalci: I bez Ronalda ćemo pobijediti svjetskog doprvaka Hrvatsku

Urugvaj - Portugal
Foto: Reuters
1/7
05.09.2018.
u 09:33

– Svi novi igrači mogu pomoći. Kada dolaze ovdje u reprezentaciju, dolaze s velikim očekivanjima i željom da daju sve od sebe – naglasio je Silva

Napadač europskog prvaka Portugala, 22-godišnji André Silva, rekao je u utorak kako će Portugalci tražiti pobjedu protiv svjetskih doprvaka Hrvatske bez obzira na to što neće igrati najbolji strijelac Cristiano Ronaldo.

– Utakmica s Hrvatskom nam jer bitna jer igramo protiv svjetskih doprvaka. Bit će to dobra utakmica za nas u kojoj očekujem pobjedu – rekao je Silva u reprezentativnom sportskom kampu u Lisabonu.

Portugalci su odande u utorak otišli prema jugu i gradu Faru, gdje će u četvrtak igrati protiv Hrvatske prijateljsku utakmicu. U dosadašnja četiri međusobna susreta Hrvatska nikada nije pobijedila niti je uspjela postići pogodak. Ovaj bi okršaj trebao poslužiti Portugalcima kao priprema za otvaranje Lige nacija, novog natjecanja s Italijom u Lisabonu 10. rujna.

– Još uvijek nismo proučavali Italiju jer se zasad spremamo samo za utakmicu s Hrvatskom. Taj susret nam je jednako bitan kao i onaj s Italijom – rekao je Silva koji u 26 utakmica za Portugal zabio 12 golova. Portugal je ljetos na svjetskom prvenstvu ispao u osmini finala od Urugvaja, a sada neće biti deset igrača s prvenstva, uključujući Ronalda koji je dobio izbornikovo dopuštenje da izostane kako bi se bolje prilagodio na novi klub Juventus.

– Svi novi igrači mogu pomoći. Kada dolaze ovdje u reprezentaciju, dolaze s velikim očekivanjima i željom da daju sve od sebe – naglasio je Silva. Njega je ljetos  Milan poslao na jednogodišnju posudbu u Sevillu.

Izbornik Fernando Santos prije nekoliko dana rekao je kako je glavni cilj izgradnja momčadi sposobne za obranu naslova prvaka Europe na prvenstvu 2020. godine.

– No prije tog prvenstva čeka nas Liga nacija. Imamo velika očekivanja na svakom natjecanju, pa tako i tome, jer mi uvijek želimo pobijediti. Dat ćemo sve od sebe u Ligi nacija – poručio je Silva.

Bernardo Silva, 24-godišnji krilni igrač Manchester Citija, smatra da će im nedostajati 33-godišnji kapetan. Ronaldo je, naime, u 154 utakmice za Portugal zabio 85 golova te je igra uglavnom bila podređena njemu.

– Uvijek kada nije tu, Cristiano nam nedostaje. To je normalno. No oni koji će igrati dat će sve od sebe da ga nadomjeste – rekao je Bernardo Silva iza kojega je 30 nastupa u nacionalnom dresu.

– Svjesni smo da igramo protiv svjetskih doprvaka, a onda i protiv Italije. Mi želimo osvojiti Ligu nacija, uvijek nastojimo pobijediti pa ćemo dati sve od sebe kako bismo ostvarili taj cilj – zaključio je.

Portugal je 2016. godine osvojio Europsko prvenstvo, a u osmini finala na produžetke je svladao Hrvatsku s 1:0. Time je nastavio pobjedničku seriju nad momcima u kockastim dresovima. Godine 2013. pobijedio ih je s 1:0, 2005. bio je bolji s 2:0, a 1996. slavio je s 3:0.

>> Pogledajte i ekskluzivan razgovor s čovjekom kojem su vatreni promijenili život

Komentara 8

LA
Laganese
10:12 05.09.2018.

Ma sta ce oni. Nesjecam se kad su bili u polufinalu SP a kamoli u finalu. Pa nek to ostvare pa nek onda pricaju price.

LA
lakočemo
13:29 05.09.2018.

oćete malo morgen

KI
kir765
10:30 05.09.2018.

nema sa njima lake utakmica sve latino drzave igraju prljavo narocito kad gube onda su najprljaviji igraci iz Portugal a i spanije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije