Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA doigravanje

Portland poveo s 2-0, McCollum i Lillard ukrotili Thunder

Portland Trail Blazers
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
17.04.2019.
u 12:24

Denver Nuggetsi poravnali su omjer u pobjedama protiv San Antonio Spursa na 1-1 slavljem 114-105 u drugoj utakmici na svom terenu do koje su stigli velikim preokretom u četvrtoj četvrtini za koji je najzaslužniji bio Jamal Murray.

Košarkaši Portland Trail Blazersa obranili su prednost domaćeg terena i u drugoj utakmici prvog kruga doigravanja NBA lige protiv Oklahoma City Thundera te 114-94 pobjedom stigli do vodstva od 2-0 u seriji koja se igra na četiri pobjede. 

Gosti iz Oklahome su tijekom prvog poluvremena vodili i s 10 razlike, no na odmor se otišlo s rezultatom 54-54, da bi u trećoj četvrtini CJ McCollum i Damian Lillard poveli Blazerse do dvoznamenkaste prednosti, uoči posljednjih 12 minuta bilo je 91-75 za domaće, koju su do kraja susreta kalo zadržali.

>> Hrvatska klapa himnom otvorila NBA utakmicu u kultnoj njujorškoj dvorani, plesao se i linđo

McCollum je ubacio 33 koša za Blazerse, Lillard je dodao 29, dok je kod Thundera najefikasniji bio Paul George s 27 ubačaja. Russell Westbrook je s 14 poena, 11 asistencija i 9 skokova bio nadomak novom "triple-double" učinku, no imao je i vrlo slab šut iz igre od 5-20.

Denver Nuggetsi poravnali su omjer u pobjedama protiv San Antonio Spursa na 1-1 slavljem 114-105 u drugoj utakmici na svom terenu do koje su stigli velikim preokretom u četvrtoj četvrtini za koji je najzaslužniji bio Jamal Murray.

Domaći su posljednju dionicu igre riješili u svoju korist s 39-23, a Murray je u tom razdoblju ubacio čak 21 od svojih ukupno 24 poena. Sve do posljednjih 12 minuta branič Nuggetsa nije ubacio niti jedan koš iz igre (šut 0-8) da bi u četvrtom dijelu pogodio osam od devet pokušaja.

Gary Harris je kod pobjednika ubacio 23 koša, a Nikola Jokić 21 uz 13 skokova i 8 asistencija. Kod Spursa, koji su u drugoj četvrtini vodili i s 19 razlike (42-23), najbolji su bili DeMar DeRozan s 31 i LaMarcus Aldridge s 24 pogotka.

Omjer u pobjedama izjednačen je na 1-1 i u ogledu druge i sedme momčadi Istoka, Toronto Raptorsa i Orlando Magica. Domaći Raptorsi su na šokantni poraz u prvom susretu odgovorili uvjerljivom 111-82 pobjedom u drugom.

Sastav iz Kanade je dvoboj otvorio serijom 16-2 te u niti jednom trenutku dvoboja nije ispuštao prednost. Kawhi Leonard postigao je 31 koš za domaće, Kyle Lowry je dodao 22, dok je najefikasniji kod Orlanda bio Aaron Gordon s 20 ubačaja.

>> Pogledajte kakvim se poslom bavi košarkaš Hermes Analitice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije