Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTARSKA RIVIJERA

Poreč – sretno mjesto za Hrvate: Trijumf Duje Kekeza

Duje Kekez
Slavko Midžor/PIXSELL
25.03.2014.
u 12:58

Kekez je postao četvrti hrvatski tenisač koji je osvojio turnir na Istarskoj rivijeri od 2007. godine, kada je turnir iz satelita prerastao u seriju Futures turnira.

Trijumfom 20-godišnjeg Splićanina Duje Kekeza u porečkom TC Pical završen je drugi od pet turnira 42. izdanja Istarske rivijere.

Kekez je u finalu, koje je zbog kišnog vremena odigrano u dvorani, pomeo 2. nositelja, Španjolca Gerarda Granollers-Pujola. Mladom Splićaninu je ovo bio četvrti nastup u finalu na ITF Futuresima, a osvojio je svoj drugi naslov, nakon trijumfa u Beogradu 2012. godine.

Kekez je postao četvrti hrvatski tenisač koji je osvojio turnir na Istarskoj rivijeri od 2007. godine, kada je turnir iz satelita prerastao u seriju Futures turnira.

Prije Kekeza hrvatski pobjednici bili su Vjekoslav Skenderović (Poreč 2007.), Antonio Veić (Rovinj, 2009.) i Kristijan Mesaroš (Poreč i Rovinj, 2011.). Kao što je vidljivo, Poreč je dosada bio najsretniji grad za hrvatske predstavnike na Istarskoj rivijeri. Osim spomenutih pobjeda u Poreču je i Dino Marcan bio finalist 2012. godine.

Na putu do svog drugog naslova Kekez je izgubio svega 27 gemova, a po prvi put u karijeri na istom je turniru pobijedio dvojicu igrača iz Top 300 na ATP ljestvici. Zahvaljujući bodovima iz Poreča Duje će na sljedećoj rang-listi, koja će biti objavljena u ponedjeljak, 31. ožujka, ostvariti najbolji plasman u karijeri i približiti se ulasku među 500 najboljih
tenisača svijeta.

Istarska rivijera nastavlja se ovog tjedna turnirom u Umagu, na terenima na kojima se igra i umaški ATP turnir. U tijeku su kvalifikacije, a glavni turnir započinje u utorak.

Rezultati Croatia F4 Istarska rivijera, pojedinačno – finale:
Kekez (Hrv) – Granollers-Pujol (Špa/2) 6:1, 6:1

>> Porazom Tomljanović Hrvatska ostala bez predstavnika u Miamiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije