Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARCELONA - ZAGREB 36:33

Porazom u Barceloni Zagreb se oprostio od Lige prvaka

Ivano Balić
Dalibor Urukalović/Pixsell
Autori: VLm, Totalsport
03.04.2010.
u 17:52

Rukometaši Zagreba poraženi su na gostovanju u Barceloni u uzvratu osmine finala rukometne Lige prvaka. Domaća momčad slavila je 36:33.

Barcelona je prolaz u četvrtfinale riješila već u prvoj utakmici u Zagrebu pobijedivši sa 7 golova razlike, 33:26, a igrači hrvatskog prvaka su u uzvratnoj utakmici odigrali puno bolje nego na svom terenu, ali su zbog pada u završnici propustili priliku za bolji rezultat, možda i pobjedu.

Domaćin je, naime, očito dosta olako shvatio ovaj dvoboj i ušao je opušteno u utakmicu, pa je Zagreb u 25. minuti stigao do najvećeg vodstva od četiri pogotka prednosti (15:11). Barcelona se ipak pribrala i brzo izjednačila rezultat, ali je Zagreb na odmor otišao s vodstvo 18:17.

S igračem više su hrvatski prvaci zabili dva brza gola za vodstvo 20:17 početkom nastavka. No, Barcelona je već u 37. minuti izjednačila na 21:21, a do same završnice je pitanje pobjednika u ovoj utakmici bilo neizvjesno. Ipak, zbog previše tehničkih pogrešaka gostujuće momčadi na samom kraju, Barcelona je uspjela ostvariti pobjedu 36:33, te je upisala i 11. pobjedu protiv CO Zagreba u međusobnim utakmicama u ovome natjecanju, dok su Zagrebaši jednom uspjeli izvući remi. Eventualnom slavlju u Barceloni nikada nisu bili bliže nego u ovoj utakmici...

Najefikasniji u momčadi Zagreba bio je Mirza Džomba s devet golova.

Momčad HSV-a prošla je u četvrtfinale usprkos poraza u Hamburgu od poljskog Kielcea s 30:27. Hamburška momčad slavila je u prvom dvoboju u gostima s 30:24, pa je u ukupnom zbroju bila bolja za tri gola.

Domagoj Duvnjak bio je najbolji igrač HSV-a u uzvratu sa 6 pogodaka, koliko je postigao i Danac Hans Lindberg, ali tri puta iz sedmereca. Blaženko Lacković zabio je četiri gola za HSV, a Igor Vori dva pogotka. Kod gostiju je najbolji bio Beograđanin Rastko Stojković sa 9 golova.

 

Rukometna Liga prvaka, osmina finala, uzvratne utakmice:

Barcelona – Zagreb 36:33 (prva utakmica 33-26)

HSV – Kielce 27:30 (30-24)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije